Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA

Nový domácí dres pro sezonu 24/25 už nyní v prodeji!

NovinkyMuži A

Karabec spojuje budoucnost se Spartou!

Devatenáctiletý záložník prodloužil smlouvu

Sdílet

Spojení Sparty s Adamem Karabcem bude pokračovat i nadále! Sparta se domluvila s devatenáctiletým záložníkem na nové dlouholeté smlouvě. Podívejte se na rozhovor, který jsme s Adamem natočili po podpisu kontraktu.

KARABEC | Chci ukázat, co ve mně je

„Jsem nadšený, že jsme se domluvili, můžu tady pokračovat a pořádně ukázat, co ve mně je. Sparta je pro mě nejvíc, co si v Česku dokážu představit,” řekl po podpisu smlouvy Adam Karabec.
Ačkoliv začátkem července oslavil teprve 19. narozeniny, už více než dva roky pevně patří do A-týmu Sparty. Na svém kontě má 63 ligových zápasů, šestkrát se zapsal mezi střelce. Dalších 13 duelů odehrál v evropských pohárech, sedmkrát nastoupil v MOL Cupu.
Před touto sezonou převzal Karabec od Bořka Dočkala dres s číslem 10. Bere si tak na svá bedra větší zodpovědnost? „Muselo to být jasné už od začátku. Nenosí to tu jen tak někdo. Ve Spartě nosili desítku obrovští hráči. S tím jsem do toho také šel. Chci dokázat, že to zvládnu převzít a že v sezoně budu hrát tak, jak bych chtěl,“ dodal Karabec.
Svůj vůbec první ligový gól vstřelil na jaře 2020 do sítě Karviné, šlo přitom o Adamův druhý zápas v nejvyšší soutěži. V ročníku 2020/2021 už nastoupil do 23 duelů FORTUNA:LIGY. Síť rozvlnil v duelech proti Zlínu, Příbrami a Plzni.
V uplynulé sezoně zaokrouhlil Karabec počet ligových střetnutí na číslo 30. Oblíbeným soupeřem mu pak byl Slovan Liberec. Kara dal gól jak na Stadionu u Nisy, tak ve výročním utkání na Letné. Další příležitost prosadit se proti Slovanu bude mít už 31. července. Naším soupeřem v prvním kole ligy bude právě tým ze severu republiky.

Další novinky