Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

Bod z Manchesteru

Sparta B remizovala s Manchesterem United U21

Sdílet

Ve druhém zápase skupiny B letošního Premier League International Cupu remizovalo sparťanské béčko s výběrem Manchesteru United do 21 let 0:0. Ve vyrovnaném zápase měli největší brankovou šanci domácí, kterým vychytal brankář Nalezinek v průběhu prvního poločasu pokutový kop.
Utkání mělo atraktivní ráz už od samého začátku a v prvních 10 minutách si sparťané vypracovali dvě dobré příležitosti. Nejprve dával už ve 3. minutě pod sebe na penaltu prudkou nahrávku, kterou zakončoval Pudhorocký levačkou na dlouhou nohu a nedokázal zkrotit míč do branky. Krátce na to, ztratil na svém vápně míč Huddlestone, Ševínský pálil levačkou na zadní tyč, ale brankář Manchesteru Mastný střelu vyrazil na roh.
V 11. minutě přišla největší šance domácích ke vstřelení branky. Ševínský fauloval Emerana uvnitř vápna a rozhodčí po poradě s pomezním nařídil pokutový kop. Míč si vzal útočník McNeill, který poslal střelu ze svého pohledu k levé tyči. Brankář Nalezinek ale zvolil správnou stranu a výborným zákrokem míč vyrazil.
Následovaly další šance Sparty. Ve 22. minutě vyslal Suchomel dlouhým balonem za obranu Šilharta, který si míč navedl do vápna a už z velkého úhlu pálil do gólmana. Odražený míč už pak dokázala obrana MUFC zneškodnit. Deset minut na to dostali sparťané výhodu po žlutém faulu Hardleyho. Pudhorocký si navedl míč do vápna, ale v tísni obráncem už nedokázal dobře zamířit a trefil jen místo, se kterým si Mastný poradil.
Krátce před koncem poločasu ještě protáhl Nalezinka záložník Huddlestone, který z 25 metrů vyslal bombu pod břevno, kterou náš brankář v letu vyrazil nad břevno a míč přeletěl i celou tribunu za brankou.
Stejný hráč zakončoval i pár minut po změně stran. Tentokrát neměla střela takovou razanci jako v prvním poločase, ale nepříjemně skočila před brankářem, jenž si i tentokrát poradil. Hosté do druhé půle vstoupili se dvěma změnami. Sparťané o poločasové přestávce změnu neprovedli.
Pokračovala vyrovnaná a atraktivní bitva obou týmů. V 69. minutě zakončoval střídající Shoretire. I on však jen do míst, kde byl připravený Nalezinek. Další šanci vypracoval střídající Novotný, který se prodral po pravé straně až do vápna a poslal prudký balon před branku na Pudhorockého, ale obrana domácích pokus překazila. V samotném závěru si domácí vytvořili souvislý několika minutový tlak, ale velká obětavost našich hráčů nedovolila, aby střely Manchesteru šly až k našemu brankáři.
Vyrovnané utkání tak skončilo dělbou bodů. Po dvou zápasech má Sparta B v tabulce 4 body a dosud drží slušnou pozici pro případný postup do jarních vyřazovacích bojů. V rámci turnaje nás čeká na konci listopadu souboj s Arsenalem. Ale teď už zpět do ligy a soustřeďme se na závěr soutěžního podzimu.
Manchester United FC U21 – AC Sparta Praha B 0:0
ŽK: 32. Hardley, 90. Murray – 53. Kaštánek, 65. Ambler, 79. Suchomel
Sestava MUFC U21: Mastný – Mengi (46. Jurado), Fredricson, Hardley, Murray – Huddlestone (79. Savage), Gore©, Hansen-Aarøen – Forson, Mcneill (65. Mainoo), Emeran (46. Shoretire).
Sestava Sparta B: Nalezinek – Suchomel, Kukučka, Ševínský (60. Večerka), Horák D. (70. Váňa) – Kaštánek, Gedeon (76. Horák R.), Pudhorocký©, Ambler – Šilhart (76. Hodouš), Schánělec (70. Novotný).

Další novinky