Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži B

Novým trenérem B-týmu je Petr Janoušek

Kouč se zkušenostmi z mládežnických výběrů ACS i reprezentace se stává šéfem lavičky béčka

Sdílet

Petr Janoušek byl jmenován novým hlavním trenérem B-týmu. Kouč s mnohaletými zkušenostmi ze strahovské klubové akademie nahrazuje Michala Horňáka, který byl odvolán v prosinci minulého roku.
Petr Janoušek vedl všechny dorostenecké výběry Sparty, mládežnickými kategoriemi provedl mimo jiné i výjimečný ročník 1992 s hráči jako Pavel Kadeřábek, Ladislav Krejčí starší či Jiří Skalák. S tímto výběrem vyhrál mistrovský titul.
Janoušek působil také u dorosteneckých reprezentačních výběrů. Ve Spartě pracuje s jedinou přestávkou, v průběhu které se věnoval právě českým mládežnickým reprezentačním týmům, už od roku 2004.
Nový hlavní kouč béčka má zkušenosti i s prací v seniorských kategoriích, v minulosti působil jako asistent trenéra Zdeňka Ščasného u A-týmu ACS či asistent trenéra české jednadvacítky, při mistrovství Evropy 2016 analyzoval soupeře českého národního mužstva, naposledy pak spolupracoval s Michalem Horňákem.
„Petr Janoušek získal v průběhu své profesní kariéry všechny předpoklady pro to, aby se ujal role hlavního kouče našeho béčka. Propojuje zkušenosti z mládežnických výběrů na klubové i reprezentační úrovni se znalostí práce v seniorských týmech. Nastal čas, aby dostal příležitost jako hlavní kouč,“ říká sportovní ředitel AC Sparta Praha Tomáš Rosický.
„Petr ví, jaké jsou hlavní cíle našeho béčka, které zastává v hierarchii klubu důležitou pozici. Jde o rozvoj hráčů, zajištění přechodu talentovaných kluků do dospělého fotbalu, považujeme za zásadní, aby tým měl na jaře lepší výsledky a udržel se v druhé lize,“ pokračuje Tomáš Rosický. „Zároveň také velmi sledujeme propojení mezi A-týmem a béčkem.“
„Je to ocenění mojí práce, obrovská výzva a zároveň závazek s týmem pracovat tak, aby to bylo ku prospěchu klubu. Musí jít ruku v ruce výchova hráčů s tím, co chceme s hráči dokázat. To znamená prosadit je do A-týmu. Zároveň chceme B-tým udržet ve druhé lize. Jedno bez druhého nejde. Pokud budou hráči správně vedeni a budou na ně kladeny určité nároky, věřím, že se nám i díky této výchově podaří soutěž zachovat. Jsem přesvědčený, že kluci se budou chtít ukázat,“ řekl nový trenér B-týmu Petr Janoušek po svém jmenování do funkce.
B-tým zahájí přípravu 6. ledna na Strahově. Kompletní složení realizačního týmu klub oznámí v následujících dnech.

Další novinky