Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži B

Realizační tým a kádr B-mužstva

Jaké je složení štábu nového trenéra Petra Janouška?

Sdílet

V pondělí 9. ledna absolvovalo sparťanské béčko na Strahově první trénink přípravy na jarní část druhé ligy. Druholigový výběr už se připravuje s novým realizačním týmem pod vedením hlavního trenéra Petra Janouška. Jaké je jeho složení?
Nejbližšími spolupracovníky hlavního trenéra jsou bývalý reprezentant Finska Tim Sparv, který v minulých měsících působil u sparťanské mládeže, a Lukáš Vácha. Ten bude jako člen hráčské kabiny působit v mentorské roli a zároveň bude nadále probíhat jeho postupná integrace do realizačního týmu. Dalším trenérovým spolupracovníkem bude video-analytik Marko Krigovský, jenž rovněž přichází od mládeže Sparty.
Další změny v realizačním týmu nastaly na pozicích trenérů brankářů. U béčka nepokračuje dvojice David Bičík a Vojtěch Mareček, nově se o gólmany stará dvojice Aleš Hruška a Jiří Hlaváč. Oba se přesouvají k druhému seniorskému výběru ACS od mládeže, kde působili od léta 2022. U béčka už nepokračuje ani vedoucí týmu Luděk Stracený, který se přesouvá do role kustoda u A-týmu.
Několik pohybů zaznamenal také hráčský kádr. S A-týmem se připravuje trojice Goljan, Kaštánek a Kukučka. Záložník Petr Pudhorocký se připravuje s ligovým Hradcem Králové a útočník Daniel Turyna má svolení trénovat s druholigovým Třincem. Do týmu se vrací brankář František Kotek, který strávil podzim na hostování v Táborsku.
B-tým čekají v průběhu přípravy dvě soustředění. První od 15. do 22. ledna ve Špindlerově mlýně a druhé v polovině února v jihočeském Písku, jehož součástí budou dva přípravné zápasy. Druholigové jaro začíná první březnový víkend domácím zápasem proti rezervě Slavie Praha.
Hráčský kádr pro start lednové přípravy:
Brankáři: Kotek, Nalezinek, Tůma, Ulrich.
Obránci: Borkovec, Hodouš, Horák, Jelínek, Krajinský, Ševínský, Večerka.
Záložníci: Ambler, Gedeon, Holoubek, Jonáš, Kuchař, Lehocký, Okeke, Šilhart, Šimáček, Vácha, Váňa.
Útočníci: Novotný, Schánělec, Sprinz.
1 / 50
Přípravná utkání:
12.1.2023 AC Sparta Praha B – FK Viktoria Žižkov, 11:00, TC Strahov
28.1.2023 AC Sparta Praha B – FK Dukla Praha, 12:00, TC Strahov
1.2.2023 AC Sparta Praha B – Sokol Hostouň, 11:00, TC Strahov
8.2.2023 Brighton & Hove Albion FC U21 - AC Sparta Praha B, Brighton (PLIC)
11.2.2023 AC Sparta Praha B – Lubin, 11:30, TC Strahov
15.2.2023 AC Sparta Praha B – České Budějovice B, Písek
18.2.2023 AC Sparta Praha B – FC Písek, Písek
25.2.2023 FK Viktoria Žižkov – AC Sparta Praha B, 10:30, Žižkov

Další novinky