Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži B

Lukáš Vácha se loučí

Záložník, který přispěl k zisku tří trofejí v roce 2014, ukončí hráčskou kariéru

Sdílet

V roce 2014 se Spartou oslavil zisk titulu, vítězství v českém poháru i superpoháru. O dva roky později přispěl k cestě do čtvrtfinále Evropské ligy. V probíhající sezoně už se naplno věnuje našemu B-týmu v roli asistenta. Nyní Lukáš Vácha hráčskou kariéru definitivně ukončí. Luky, děkujeme a těšíme se na to, co Spartě pomůžeš dosáhnout v příštích letech!
Do Sparty přišel jako český mistr z Liberce před deseti lety v zimě 2013. Soutěžní debut si připsal v play-off Evropské ligy proti Chelsea. První gól v rudém dresu vstřelil ve 30. kole ligy Dukle při vítězství 3:0.
Na podzim téhož roku se trefil ze standardky v derby proti Slavii a Sparta i díky tomu na hřišti úhlavního rivala zvítězila 2:0. Jako by měl patent na branky ve 30. kole. Titulovou sezonu uzavřel gólem proti Jihlavě v závěrečné bitvě nejvyšší soutěže, kterou Sparta vyhrála 4:1. Následně Spartu čekal souboj o Pohár České pošty.  Ten dospěl až do penalt. Vácha tu svou proměnil a mohl se radovat ze zisku double. Krátce na to Sparta západočeský klub porazila také v Superpoháru a přidala tak třetí trofej během pár týdnů.
V následujících dvou sezonách se Spartou okusil Evropskou ligy. Zejména ročník 2015/16 si všichni pamatujeme velmi dobře. Sparta došla i díky Váchovi až do čtvrtfinále soutěže.
Následně Vácha postupně i vinou zdravotních problémů přicházel o místo v sestavě. V ročníku 2017/18 hostoval ve Slovanu Liberec. Ani po návratu už minutáž v prvním týmu tolik nepřibývala. Dosud poslední utkání v nejvyšší soutěži odehrál v prosinci 2018 proti Teplicím.
Záložník, který po celou kariéru patřil mezi klasické „šestky“ se poté stal kapitánem sparťanské rezervy, které pomohl k postupu do druhé ligy. Od začátku tohoto ročníku pak plní roli hrajícího asistenta B-týmu. Nyní hráčskou kariéru definitivně ukončí.
Celkem odehrál 215 duelů v nejvyšší soutěži a vstřelil 12 gólů. Kromě výše zmíněné Evropské ligy patřil také mezi české reprezentanty.
Luky, díky! A takhle cesta pokračuje dál!

Další novinky