Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Václav Sejk odchází do Nizozemska

Jednadvacetiletý útočník míří na hostování do Roda Kerkrade

Sdílet

Václav Sejk míří na hostování do konce sezony bez opce na přestup do druholigového nizozemského klubu Roda Kerkrade. Jednadvacetiletý útočník si tak poprvé vyuzkouší zahraniční angažmá.
Václav Sejk přišel do Sparty v roce 2017 z Teplic. Z mládežnických výběrů se postupně propracoval přes sparťanskou rezervu až do A-týmu. Soutěžní debut za první mužstvo si připsal v září roku 2021 v pohárovém utkání na hřišti Líšně.
Následující jaro zamířil hostovat zpět do Teplic. Hned při debutu ve FORTUNA:LIZE pomohl sklářům dvěma góly zvítězit na hřišti Baníku. Další ligové trefy přidal proti Liberci, Budějovicím a v baráži s Vlašimí. Střelecky se mu dařilo i v dalším ročníku, který strávil na hostování v Jablonci. V sezoně 2022/2023 nastřílel celkem sedm ligových branek.
Před startem aktuálního ročníku se pak Sejky vrátil do Sparty. Vzhledem k vysoké konkurenci však nasbíral při dvanácti ligových startech pouze 283 minut. Dvakrát poté nastoupil v MOL Cupu, kde přispěl jednou trefou k postupu přes Bohemians. Talentovaný útočník patří mimo jiné do kádru české reprezentace do 21 let. Výběru lvíčat, se kterým usiluje o postup na mistrovství Evropy, dokonce dělá kapitána.
Další minuty bude sbírat v Nizozemsku během svého prvního zahraničního angažmá.
Sejky, ať se Ti hostování vydaří!

Další novinky