Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Novinky

Nové smlouvy pro hráče z mládeže

Osm talentovaných fotbalistů spojilo svou budoucnost se Spartou

Sdílet

Hned osm talentovaných fotbalistů spojilo svou další budoucnost se Spartou. Své první profesionální kontrakty podepsali stávající členové strahovské akademie, i čerstvá posila z Mladé Boleslavi. Pojďme se blíže podívat, o které hráče jde.
Dennis Krpálek
Šestnáctiletý obránce Dennis Krpálek působí v mládeži Sparty od roku 2016. Aktuálně figuruje na soupisce výběru U17, se kterou v minulé sezoně slavil titul. Polovinu právě probíhajícího ročníku zakončil s bilancí 12 zápasů a čtyř vstřelených gólů. Ve stejné věkové kategorii obléká také reprezentační dres a usiluje tak o postup na mistrovství Evropy.
Adam Zouhar
Adam Zouhar je nováčkem v rudém dresu. Na Spartu totiž přestoupil v tomto přestupovém období z Mladé Boleslavi. Sedmnáctiletý obránce, který svou kariéru začínal v Kosmonosech, bude působit v týmu U19. Zatím stihl zasáhnout do tří přípravných duelů.
Lukáš Franc
Brankářská jednička sparťanského výběru do 17 let přišla do strahovské akademie v srpnu minulého roku z Liberce. V aktuální ligové sezoně v 11 zápasech vychytal pět čistých kont. 192 centimetrů vysoký brankář si zároveň připsal už dva starty v reprezentačním týmu U16.
Jaroslav Vaněk
Jaroslav Vaněk je součástí Sparty od svých sedmi let, kdy přestoupil ze Spartaku Kbely. Na Strahově tak talentovaný útočník působí už dvanáctým rokem. Se čtyřmi vstřelenými góly je nejlepším střelcem kategorie U19. Několik zápasů zároveň odehrál s kapitánskou páskou. V tomto ročníku nastoupil i do tří utkání za reprezentační výběr do devacenácti let a jednou se stihl prosadit v utkání s Maďarskem. Zimní přípravu zahájil s B-týmem.
Ferdinand Říha
Vaňkův spoluhráč z výběru U19, a to sparťanského i reprezentačního, zahájil svou kariéru ve Vlašimi. Po necelých šesti letech se poté přesunul na Spartu do kategorie U13. Od té doby pravidelně nastupuje v tom nejkrásnějším dresu. Týmu U19, s nímž v předchozí sezoně vyhrál titul a československý pohár, dokonce dělá kapitána. Také on nastoupil na začátku roku do přípravy s B-týmem. Nadějný stoper pak mimo jiné včera oslavil své devatenácté narozeniny. Přejeme jen to nejlepší!
Vojtěch Novák
Osmnáctiletý křídelník odstartoval svou fotbalovou kariéru v Mnichovicích. Právě odtud zamířil, s mírnou odbočkou v podobě hostování v Kunicích, v roce 2015 do sparťanského výběru do dvanácti let. I zde nejprve působil formou hostování, svými výkony si však přesně po roce vysloužil přestup. Aktuálně je jedním ze dvou hráčů naší devatenáctky, kteří zasáhli do každého z ligových soubojů. Podobně jako jeho dva výše jmenovaní spoluhráči začal zimní přípravu s rezervním týmem.
Patrick Slanina
Patrick Slanina a Sparta. To je spojení, které platí po celou dobu kariéry osmnáctiletého univerzála z kategorie U19. A bude platit i nadále. S jistotou nyní můžeme říct, že třináctý rok v rudém nebude pro vítěze titulu a československého poháru z minulé sezony tím posledním.
Jeremy Rebibo
Další člen devatenáctky si naopak před přestupem do Sparty prošel hned několika kluby. Svou cestu zahájil jako šestiletý v pražském Motorletu. Přes Hostivice a Aritmu se následně v březnu roku 2018 dostal právě do strahovské akademie. Už za necelé dva měsíce tak nadějný stoper, či střední záložník, oslaví šest let ve sparťanském dresu. Předčasný dárek v podobě prvního profesionálního kontraktu zřejmě nemohl přijít v lepší dobu. 
Kluci, ať se vám ve Spartě daří! 

Sdílet

    Další novinky