Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyWU-13

WU13: Výhra nad FC Praha a Bohnicemi

Dívkám se v pražské soutěži dařilo

Sdílet

V pátek dohrávaly mladší žákyně 12. kolo pražské soutěže a soupeřem jim byla děvčata z FC Praha. Možná i vinou špatného počasí, neustálého větru a deště se sparťanky ne a ne dostat do tempa. Dlouho trvalo než obraz hry začal nějak vypadat. Představám se bohužel nakonec nepřiblížil. Děvčata byla lepší, vyhrála zaslouženě.
Zápas nabídl pasáže, kdy si dokázaly sparťanky podržet míč a otočit hru, ale pak také pasáže, kdy se ho zbrkle zbavovaly a obstřelovaly branku soupeře bez přípravy. Pozitivní určitě bylo, že se do zápasu zapojily čtyři hráčky ročníku 2013 a všechny v měření sil proti starším protihráčkám obstály. Hattrick dokonce zaznamenala Adina Švarcová, která byla v zápase nejlepší sparťanskou hráčkou. Další góly přidaly Jansová, Šillová a dva A. Kurzweilová. 
Pražská III. třída mladších žáků, skupina B, 12. kolo 
FC Praha dívky – AC Sparta Praha WU13 0:7 (0:2) 
Sestava: Šillová, Kratochvílová, Zdeňková, N. Kurzweilová, A. Kurzweilová, Piovarči, Šípková, Jínová, Porupková, Jansová, Norková, Dvořáková, Knappová, Švarcová, Jásková 
Hned v sobotu ráno nastoupila druhá parta sparťanek doma v Satalicích proti chlapcům z Bohnic. Změnil se pouze den, počasí nikoliv. Znovu celý zápas doprovázel déšť. 
Děvčata od začátku kontrolovala balón, snažila se otáčet hru a rychle kombinovat. K vidění bylo spoustu kvalitních akcí a také pěkných střeleckých pokusů. Skóre otevřela Kovářová technickou ránou ve 14. minutě.  
O poločasové přestávce si přeci jen bylo v kabině co vytknout a spoustu věcí se dalo ještě zlepšit. Právě po pauze se dvakrát prosadila Gablíková střelou ze střední vzdálenosti, soupeř sparťanky jednou potrestal z rychlého brejku a tečku za zápasem obstarala z dorážky Drtinová, která dobře dohrávala situaci a zvýšila na 4:1. 
Pražská III. třída mladších žáků, skupina B, 15. kolo 
AC Sparta Praha WU13 – TJ Slovan Bohnice B 4:1 (1:0) 
Sestava: Mikanová, Táborská, Machová, Kovářová, Martinů, Voříšková, Drtinová, Maxová, Šípková, Kašparová, Gablíková 

Další novinky