Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Sejk míří do Polska

Dvaadvacetiletý útočník bude hostovat v Zagłębie Lubin

Sdílet

Václav Sejk odchází na hostování do konce sezony s opcí na následný přestup do Zagłębie Lubin. Bojovný útočník si vyzkouší druhou zahraniční soutěž.
Václav Sejk přišel do Sparty v roce 2017 z Teplic. Z mládežnických výběrů se postupně propracoval přes sparťanskou rezervu až do A-týmu. Soutěžní debut za první mužstvo si připsal v září roku 2021 v pohárovém utkání na hřišti Líšně.
Následující jaro zamířil hostovat zpět do Teplic. Hned při svém ligovém debutu pomohl sklářům dvěma góly zvítězit na hřišti Baníku. Další ligové trefy přidal proti Liberci, Budějovicím a v baráži s Vlašimí. Střelecky se mu dařilo i v dalším ročníku, který strávil na hostování v Jablonci. V sezoně 2022/2023 nastřílel celkem sedm ligových branek.
Před startem ročníku 2023/24 se pak Sejky vrátil do Sparty. Vzhledem k vysoké konkurenci však nasbíral při dvanácti ligových startech pouze 283 minut. Talentovaný útočník, který je kapitánem reprezentačního výběru do 21 let, poté dvakrát nastoupil také v MOL Cupu a důležitou trefou přispěl k postupu přes Bohemians. 
V lednu letošního roku zamířil na své první zahraniční angažmá do druhé nejvyšší nizozemské soutěže. Za Rodu stihl odehrát 17 zápasů a hned osmkrát skórovat. Ani jeho střelecká forma však na postup do nejvyšší soutěže celku z Kerkrade nestačila. Další zkušenosti bude sbírat v polském Zagłębie Lubin.
Sejky, ať se Ti v Polsku daří!

Další novinky