Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Reportáže

Těsná prohra s Norwichem

Sparťanská rezerva v závěru inkasovala a z Anglie tak odjíždí bez bodu

Sdílet

Rezerva pražské Sparty se už poněkolikáté vydala na turnaj Premier League Internacional Cup, kde se tentokráte střetla s Norwichem City. Domácí celek šel po necelé čtvrthodině hry do vedení zásluhou Finleyho Welcha a dlouho to vypadalo, že to bude také jediná branka utkání. Sparťané však také měli své šance a jednu z nich dokázali využít v 83. minutě, když se krásně trefil Ondřej Penxa. Norwich ovšem v závěru po přesné trefě Errola Mundleho-Smitha přidal ještě jednu branku a naše béčko se tak z Anglie vrátí s jednogólovou porážkou.
Utkání v Norwichi začalo ve vysokém tepmu a byla to Sparta, která si vytvořila první zajímavou příležitost. Na pravé straně se dobře kolem obránců protáhl Hranoš, jehož následnou přihrávku pod sebe si našel Michl, který však mířil jen těsně vedle vzdálenější tyče. Další dobrou šanci měli Loučkovi svěřenci v 9. minutě, když se po rychlém kontru k balonu v šestnáctce Norwiche dostal znovu Hranoš, jehož pokus byl sražený těsně nad břevno.
A když sparťané své šance nevyužili, šli do vedení domácí. Z pravé strany dobře odcentroval Mundle-Smith, jehož pas našel Finleyho Welcha a ten dopravil balon za Součkova záda, 0:1 z pohledu Sparty. S naším týmem vstřelená branka nic neudělala, do šance se naopak po Uhrinčaťově nákopu hnal Michl, jeho křižnou střelu ale gólman Mair vyrazil. Po půl hodině hry se na levé straně k balonu dostal asistent první branky utkání Mundle-Smith a jeho centrovaný míč si jeden z obránců v rudém dresu srazil těsně mimo branku. Ke konci prvního dějství byli domácí pod tlakem. K zakončení se po dvou pohledných kombinacích dostal Horák, ani jeden jeho pokus však neskončil v brance. A tak šla sparťanská rezerva do poločasové přestávky s jednogólovým mankem.
Hned v úvodu druhé půle Michl výbornou průnikovkou vyslal do šance Hrušku, toho ale na poslední chvíli dokázal rozhodit obránce Hills a sparťanský útočník tak zakončil jen vedle pravé tyče Mairovy svatyně. Po více než hodině hry Jedlička prošel středem hřiště a posunul míč na Lukáše Penxu, střelu sparťanského záložníka však srazil obránce ve žlutém dresu na rohový kop. Netrvalo dlouho a byla tu další šance, tentokráte však na druhé straně. Nejprve Souček lapil střelu Mundleho-Smitha na přední tyč, o tři minuty déle pak Myles kroutil míč zajímavě z přímého volného kopu, jeho projektil ale proletěl nad sparťanskou brankou.
Béčko Sparty si vytvářelo zajímavé situace a v 83. minutě bylo konečně odměněno. Saal se uprostřed hřiště zmocnil míče, přihrál Michlovi a ten fantastickou přihrávkou doleva posunul na Ondřeje Penxu, který zavěsil, 1:1. Uběhly sotva čtyři minuty a Norwich si vzal vedení zpět na svou stranu. Aktivní Errol Mundle-Smith dostal míč za naši obranu a poslal míč kolem Součka do branky. Sparta už na třetí branku utkání odpovědět nedokázala a z Norwiche se tak vrací s porážkou o jeden gól.
Vyjádření trenéra Luboše Loučky:
Jsme zklamaní z porážky, myslím, že je to pro nás kruté. Alespoň bod jsme si zasloužili.
Myslím si, že to nebylo špatné. Ale mrzí mě, že jsme dostali takto dvě laciné a jednoduché branky. Věděli jsme, že do ofenzivy to bude těžké a budou nás zavírat. Museli jsme využívat více krajní hráče.
Situace kolem boxu jsme někdy až moc přehrávali, kdybychom byli přímočařejší nebo se snažili ještě více zakončovat, mohli jsme ten zápas rozhodnout ve svůj prospěch.
Na hřišti jsme ale viděli Sparťany, kteří chtějí bojovat za tento klub, štěstí nám dnes ale nepřálo.
Norwich City U23 – AC Sparta Praha B 2:1 (1:0)
Branky: 11. Welch, 87. Mundle-Smith – 83. Penxa O.
Sestava Norwiche: Mair – Tomkinson, Mahovo, Hills, Warner (C), Djedje, Mundle-Smith, Forsyth, Welch, Gordon, Myles
Sestava Sparty: Souček– Uhrinčať (46. Večerka), Jedlička, Rebibo – Penxa L., Horák (46. Tošnar), Feit (76. Saal), Novák (46. Hodouš) – Hruška (64. Penxa O.), Michl, Hranoš.

Sdílet

    Další novinky