Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

301. derby v MOL Cupu!

Čtvrtfinále odehrajeme venku

Sdílet

Sparta se ve čtvrtfinále MOL Cupu utká se Slavií! Zápas odehrajeme na půdě soupeře. Oficiálním hracím dnem je středa 9. února. Oba týmy se utkaly v soutěži také v minulé sezoně. Sparta má Slavii co vracet, protože duel prohrála 0:3. V tomto ročníku naopak zvítězila v jubilejním 300. derby.
Cesta Sparty do čtvrtfinále
Sparťané začali svou pouť v domácí pohárové soutěži ve třetím kole, do kterého byli přímo nasazeni. První překážkou, kterou museli zdolat byla druholigová Líšeň. Na Moravě se svěřenci trenéra Vrby těšili z výhry 3:0, na které se podílel dvěma přesnými zásahy Drchal, kterého doplnil v závěru utkání Minčev. V osmifinále Sparta cestovala do Teplic. Tento souboj výrazně ovlivnila červená karta domácího fotbalisty v 18. minutě, po které následoval pokutový kop. Karlsson se z bílého bodu nemýlil, přičemž druhý přesný zásah přidal ještě do poločasu Dočkal. Sparťani kontrolovali průběh klání a do čtvrtfinále se probojovali po výhře 2:0.
Cesta Slavie do čtvrtfinále
Stejně jako Sparta, tak i Slavia byla nasazena přímo do 3. kola. Jejím prvním soupeřem byly Velvary, které působí v ČFL. Domácí celek v prvním poločase zaskočil favorita a do šaten šel s dvoubrankovým náskokem. Slavia udělala během přestávky trojité střídání a v rozmezí od 55. do 60. minuty otočila skóre duelu. V závěru přidala pojišťovací gól a do další fáze postoupila po výhře 4:2. „Sešívaní“ přivítali v osmifinále na domácím hřišti Zlín, přičemž opět museli otáčet skóre utkání, když už ve 2. minutě prohrávali 0:1. Ještě do poločasu však bylo srovnáno a ve druhé půlce přidali další dvě branky a těšili se z vítězství 3:1.

Další novinky