Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny B

Bezgólová remíza v Hradci

B-tým poprvé ztratil body

Sdílet

B-tým žen Sparty čekala v sobotu těžká zkouška, jelo se na východ Čech na hřiště druhého Hradce Králové. Šlágr kola druhé ligy žen skončil bezgólovou remízou 0:0.
Domácí fotbalistky byly v úvodu lepší a vypracovaly si několik šancí, Spartu však podržela brankářka Karolína Vokurková. Na druhé straně zahrozily z brejku Andrea Švíbková s Radkou Lindákovou, kdy zakončovala druhá jmenovaná, ale gól z toho nebyl.  
V 31. minutě nastoupila místo zraněné Švíbkové Skrčená. "Bylo to pro mě složité, naskočit do rozběhnutého zápasu, hrálo se navíc nahoru-dolů. První poločas od nás nebyl nejlepší, moc jsme nepodržely míč a kazily jsme přihrávky," hodnotí první půli Lucie Skrčená.  
"O přestávce v kabině jsme si řekli, jak máme hrát. Do druhé půle jsme šly s holkami s tím, že se musíme zlepšit. Myslím si, že se nám poté dařilo, hodně jsme tlačily, ale neměly jsme štěstí v koncovce," pokračuje s komentářem vývoje utkání Skrčená.  
O poločase kvůli poraněným zádům odstoupila z utkání hlavní sudí Nikola Kmitovská, místo ní se píšťalky chopila původně asistentka Blažena Kánská. "Poprvé v životě jsem hrála zápas, kde se zranila hlavní rozhodčí, metr posuzování zákroků se najednou změnil a bylo těžké se tomu přizpůsobit," říká 18letá sparťanská záložnice. 
Sparta s postupujícími minutami útočila více a více, tlak se stupňoval. Hradecká obrana však sparťanská zakončení stačila vždy na poslední chvíli zablokovat. "Snažila jsem se hodně nabízet, chodit si pro míče a rozdávat je. Byl to pro mě nejnáročnější zápas v této sezoně. Hradec dobře dostupoval a byl důrazný v soubojích." 
"Ke konci zápasu hrál Hradec beton, bránil bezgólovou remízu. A my jsme měly minimálně tři šance ke skórování. Na hřišti jsme nechaly všechno, rvaly jsme se jako tým do poslední minuty, ale bohužel si z Hradce vezeme pouze bod," uzavírá své hodnocení utkání pro Sparta.cz Lucie Skrčená, která se do B-týmu přesunula v létě z dorostenek WU18. 
Sparťanská rezerva vyšla poprvé v sezoně střelecky naprázdno a poprvé také ztratila body, i přesto zůstává na prvním místě tabulky druhé ligy. V dalším kole hrají sparťanky v neděli 10. října doma na Strahově s Baníkem Ostrava. 
2. liga žen 2021/2022, 6. kolo
FC Hradec Králové - AC Sparta Praha 0:0 (0:0) 
Sparta: Vokurková - Krebsová, Šrámková, Koptová, Marcinková - An. Tomanová, Paulenová, Nedvědová - Lindáková (86. Ad. Tomanová), Stanislavová (56. Jusková), Švíbková (31. Skrčená) 

Foto: spartanky.tym.cz

Další novinky