Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Bojkot tréninku? Nesmysl

Vyjádření ACS ke spekulacím v rumunských médiích

Sdílet

V rumunských médiích se objevila informace, že větší skupina hráčů měla v pondělí po utkání s Teplicemi odmítnout nastoupit do tréninku. Taková informace se nezakládá na pravdě. Nicolae Stanciu a Alex Chipciu po přečtení zmíněného článku požádali o možnost vyjádřit se.
Realita pondělního dopoledne na Letné? V devět hodin ráno sraz týmu, v 10.00 tréninková jednotka. Mužstvo rozdělené do dvou skupin – v jedné figurovali hráči, kteří odehráli celé, nebo větší část utkání s FK Teplice, v druhé pak fotbalisté, kteří se zapojili do tréninku po zranění (Drchal, Zahustel) a také ti, kteří do zápasu s Teplicemi nezasáhli (například vykartovaní Ćivić a Kanga).
Program? Regenerace a posilovna pro první část týmu, trénink na hřišti pro druhou skupinu. Plus individuální program hráčů, kteří ještě po zranění nemohou naskočit do plné tréninkové zátěže na hřišti (Václav Kadlec). „Přístup hráčů k tréninku byl bezproblémový, všichni se řídili pokyny trenérského týmu,“ říká kondiční kouč mužstva Tomáš Malý. Žádný bojkot tréninku, ale obvyklý pozápasový pracovní den.
„S trenérem nemám žádný problém. Vždyť on je tím, kdo mě do Sparty přivedl. Ano, neprožíváme zrovna pozitivní okamžiky, a mně je to líto i kvůli fanouškům, kteří nás podporují, ale jsme v tom všichni společně. Je i na nás hráčích, abychom hráli mnohem lépe,“ říká ke spekulacím, které se objevily na internetu, Alex Chipciu.
„Spekulace v rumunských médiích jsou nesmyslné. Naše situace v lize nás mrzí, bojkotováním tréninků by se ale nic nevyřešilo, s trenérem nemáme problém. Pondělní trénink proběhl jako obvykle,“ dodává Nicolae Stanciu.

Další novinky