Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži ASPARTA iD

Budu se rvát, nic nevypustím

Rozhovor s Matějem Hanouskem

Sdílet

Matěj Hanousek se ve středu odpoledne dočkal oficiálního potvrzení svého přestupu do Sparty. Teď už je jen na něm, jak svou životní šanci využije. Už jako sparťan poskytl obsáhlý videorozhovor pro Sparta TV!
„Nic jiného mě k přestupu netlačilo, než ta výzva, chuť to zkusit. Sparta je prostě Sparta a já bych si celý život vyčítal, kdybych tu nabídku odmítl. Pořád bych přemýšlel, jaké by to bylo tam jít. Nechci ničeho litovat. Je to výzva, která se nedá odmítnout,“ vysvětluje svou motivaci k přestupu na Letnou Matěj Hanousek.
„Budu dělat to, co jsem dělal do teď, jinak hrát nebudu. Nepřišel jsem rozhodovat zápasy, já budu dělat to, co umím – běhat po lajně, nic nevypustit bojovat a na hřišti klidně umřu. To mi jde a to budu dělat dál. Jestli to bude stačit na Spartu, to ukáže budoucnost,“ přemítá Matěj Hanousek.
Levý bek se měl původně na Letnou stěhovat spolu se spoluhráčem z Jablonce Davidem Lischkou. Ten ovšem neprošel zdravotní prohlídkou a jeho přestup do Sparty padl. „Věděl jsem, že půjde se mnou a budu tu mít kamaráda a hráče, se kterým mi to na hřišti fungovalo. Je šílené, jak to dopadlo, nedovedu si představit, co prožívá. Snad to dopadne dobře, bude ještě hrát fotbal. Ale samozřejmě hlavní je zdraví, vedle něj je fotbal vedlejší,“ chápe Hanousek.
Za týden začíná liga a na její start se pochopitelně nová sparťanská posila hodně těší: „Pro nás bude důležité vyhrávat, ale také budovat systém, který může být dlouhodobý. Chceme vidět body i dobrou hru,“ dodává Hanousek.
SPARTA iD

Celý článek je dostupný pouze přihlášeným uživatelům.

Další novinky