Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Čeká nás jiný zápas než v červenci

Asistent trenéra Michal Horňák před MOL Cupem v Budějovicích

Sdílet

Sparta se utká ve středu od 17:00 v osmifinále MOL Cupu s Českými Budějovicemi. Na Střeleckém ostrově jsme hráli naposledy v červenci ve třetím kole ligy a zápas skončil 2:2. Dynamo vyhrálo poslední tři ligové zápasy v řadě, pokaždé přitom vstřelilo tři branky. Sparta jde do utkání s ligovým vítězstvím 4:0 proti Bohemians. Před zápasem s Českými Budějovicemi jsme vyzpovídali asistenta trenéra Michala Horňáka.
Trenére, je příjemnější jet na pohár s takovým zápasem v zádech?
Z psychického hlediska asi ano. Je to jiná soutěž, ale takové vítězství jsme potřebovali jako sůl. Myslím si, že i pro hráče to bude z psychického hlediska lepší cesta, než kdybychom ztratili body. Nemůže ale být řeč o nějakém podcenění nebo o lehkovážném přístupu k tomuto utkání.
Vnímáte v kabině lepší náladu?
Neřekl bych, že byla nějaká horší nálada. Spíš jsme byli zklamaní z toho, že ztrácíme zápasy v posledních minutách. Jinak ale všichni cítíme, že se hra pomalu zvedá a máme v zápasech víc šancí než dřív. O nějaké velké změně nálady nemůže být řeč.
S Budějovicemi jsme hráli ve třetím kole ligy. Od té doby do Dynama přišli Drobný, Sivok, Delarge nebo Ekpai. Budete v přípravě vycházet spíš ze vzájemného utkání nebo z posledních zápasů Budějovic?
Spíš z posledních utkání. Byl jsem se podívat na poslední ligové utkání s Karvinou, kdy Dynamo vyhrálo 3:0. Jsou teď na dobré vlně. Budeme tedy čerpat spíš z předešlých utkání, které Budějovice vyhrály a ve kterých hráli noví hráči.
Ve zmíněném ligovém zápase s Budějovicemi jsme dostali rychlý gól. Budete na hráče apelovat, aby si pohlídali začátek utkání?
Určitě nechceme prohrávat jako v minulém utkání s Budějovicemi. Bude to ale úplně jiný zápas v jiné soutěži. Půjdeme do utkání s tím, že chceme dát první gól my a ne soupeř.
Dáte šanci spíše hráčům, kteří v poslední době tolik nehráli, nebo využijete toho, že si tým sedá a působí kompaktněji?
Sestavu samozřejmě nemůžu prozradit. Vzhledem k tomu, že chceme dojít v poháru co nejdál, budeme hrát v co nejsilnější sestavě.

Další novinky