Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Chtěl jsem vidět hlavně mladé hráče

Zdeněk Ščasný po utkání s LOKO Vltavín

Sdílet

Zdeněk Ščasný poskládal do přátelského utkání poti LOKO Vltavín kombinovanou sestavu, ve které se představilo velké množství hráčů mimo A tým. Výsledek 1:3 sparťanské fanoušky nepotěšil, výkon některých mladíků bly ale příslibem.
V zápase nastoupilo hodně hráčů mimo A tým. Berete tedy výsledek s rezervou?
Byl to velmi specifický zápas, vzhledem k naší sestavě. Jsem ale za ten zápas moc rád, protože jsem měl možnost vidět kluky, které vídáme po juniorce, dorostu a ve Vlašimi. Od pondělí s námi trénovali a tento duel mi o nich ukázal spoustu dalších věcí.
Zaujal vás někdo z nich výrazněji?
Nechci teď úplně jmenovat, ale třeba Mareček, který tradičně podává výborné výkony, tak dnes podal zase velmi kolektivní a dobrý výkon. Pak jsem viděl hráče, kteří mají obrovské technické předpoklady, ale chybí jim ještě kolektivní duch. Mluvím hlavně o Daovi, Mohamedovi a Zuberovi. Ti ještě potřebují čas. No a pak tam byli hráči z A týmu. Chtěl jsem, aby většinu utkání odehrál Vácha, který nabírá formu. A pak jsem chtěl hlavně vidět Golgola a s ním jsem také spokojený.
Co říkáte na výkon dalších hráčů A týmu?
Lukáš Štetina strašně dlouho nehrál, takže tam jsem žádný obrovský výkon nemohl očekávat. Vatajelu už odehrál poslední dva zápasy, takže u něj jsme taky tušili, v jaké je formě. Vukadinović to pak má obecně složitější proti soupeři, který hraje zezadu. Nejde ale říct, že by mě někdo z nich zklamal. Vážně jsem se soustředil hlavně na hráče, kteří s námi normálně netrénují. Naši kluci měli celý týden poměrně velkou zátěž, takže mě to ani nepřekvapilo.
Ověřoval jste si Lukáše Váchu směrem k utkání s Baníkem?
Zápas v Ostravě budu teprve chystat, protože teď nevíme, v jakém stavu se vrátí hráči ze srazu reprezentací.
1 / 68

Další novinky