Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži ASPARTA iD

Chyběla nám kvalita a klid

Brian Priske po remíze v Olomouci

Sdílet

První utkání jarní části české nejvyšší fotbalové ligy, které sparťané odehráli v Olomouci, skončilo remízou. Po závěrečném hvizdu předstoupil hlavní trenér Brian Priske před novináře a odpovídal na jejich otázky. Záznam tiskové konference si můžete přehrát nebo si přečíst její přepis v článku níže.

PRISKE | Chyběla nám kvalita a klid

Je bod z  dnešního zápasu maximem?
Ano, myslím si, že tomu tak je.
Čím se zápas s  Olomoucí lišil od utkání, která jste sehráli během přípravy?
Těch důvodu, v čem byla utkání odlišná, je opravdu mnoho. Byl to jiný soupeř, jiné počasí a spousta dalších rozdílů. Je také třeba říci, že Olomouc šla do dnešního utkání s dobrým plánem. Hráli tak, jak jsme očekávali a hráli opravdu dobře. My jsme hlavně v první půli nehráli tak, jak jsme chtěli. Hráči ale chtěli vyhrát, měl jsem z nich dobrý pocit. Do zápasu se nám také povedlo dobře vstoupit a dát rychle branku. Potom jsme ale začali ztrácet druhé míče a v závěru poločasu jsme dostali, slušně řečeno, podělaný gól.
Olomouc vás přehrávala ve středu hřiště, přemýšlel jste během utkání o změnách?
Bylo tomu tak, Olomouc měla ve středu hřiště převahu. Už během první půle jsme řešili s kolegy v realizačním týmu, co s tím. Možností bylo více. Nechtěli jsme ale měnit formaci, spíše jsme se chtěli vrátit k původnímu záměru, který by to vyřešil. Bylo to ale hektické utkání, ve kterém nám chyběl klid. Je třeba, aby Lukáš Haraslín a Tomáš Čvančara více spolupracovali se zálohou. Byli jsme ale zbrklí a nakopávali balóny, což spolu s již řečeným v důsledku vedlo k naším problémům ve středu hřiště. Chyběla nám tedy kvalita na balónu. Když jsme měli míč na kopačkách, tak jsme byli netrpěliví a rychle jsme se jej zbavovali.
SPARTA iD

Celý článek je dostupný pouze přihlášeným uživatelům.

Další novinky