Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-12

Další vítězství kategorie U12

Sparťanská kategorie U12 se o víkendu představila na půdě 1. FK Příbram

Sdílet

Nejmladší žákovská kategorie se o víkendu představila k dalšímu zápasu v rámci České ligy žáků U13 v Příbrami na stadionu Na Litavce. Sparťané proti zdejšímu výběru odehráli velmi náročný duel!
Sparťané vstoupili do utkání skvěle a proti silnému soupeři si během první třetiny zápasu vypracovali dvoubrankový náskok, po krásných kombinačních akcích!
Druhá třetina zápasu demonstrovala skutečnost, o jak vyrovný zápas se jednalo. Sparťané museli s o rok starším soupeřem bojovat o každý míč, ale i přesto ve hře našich chlapců bylo k vidění plno pohledných akcí, nicméně i chyb v obraně. Sparta proto ve druhé třetině po vyrovnaném boji remizovala s o rok starším soupeřem v poměru 3:3. 
V poslední části zápasu naši chlapci odehráli náročnou třetinu. Příbram se snažila strhnout vítězství na svou stranu, ale mladí sparťané v utkání toužili zvítězit. A jelikož i poslední třetina skončila nerozhodným výsledkem 2:2, mohli se sparťané radovat ze získaných tří bodů do tabulky a z vítězství na hřišti velmi houževnatého protivníka!
1. FK Příbram - AC Sparta Praha 8:10 (3:5, 3:3, 2:2) 
Branky: 2x Krameš, 2x Sandr, Krýsl, Rajl, Čajko, Roušar - 2x Moudrý, 2x Nechvátal, 2x Kuthan, Penxa, Štýbr, Chrastina, Poturnay 
Sestava 1. FK Příbram: Klimovič, Rajl, Roušar, Sandr, Šourek, Kudak, Troják, Špala, Krýsl, Novotný, Tita, Telenský, Čajko, Krameš, Pohan
Sestava AC Sparta Praha: Folprecht - Mikuš, Poturnay, Kolář, Krpálek, Duška, Penxa, Moudrý, Vodolán, Kuthan, Wölfl, Doloh, Štýbr, Nechvátal, Chrastina
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie U12, Tomáš Kabelák: „V zápase se silným a o rok starším soupeřem jsme střídali pěkné útočné akce s chybami v obraně. Několikrát jsme se kombinačně dostali do gólových příležitostí, ale naopak jsme také chybovali v bránění situací jeden na jednoho. Často jsme také umožnili soupeři jednoduše přejít naši záložní řadu středem hřiště. Od začátku zápasu jsme byli ve vedení, ale o vítězství jsme museli bojovat až do konce."

Další novinky