Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Novinky

Den budoucích nadějí

Den budoucích nadějí

Sdílet

V tréninkovém centru na Strahově proběhl Den budoucích nadějí! Den, kdy si děti mohou vyzkoušet, jaké je to trénovat pod vedením sparťanských trenérů v prostředí Strahovského stadionu, ve kterém trénuje i A tým. Také jedna z možností, jak trenéry zaujmout, aby si je vybrali do svých týmů.
Za přísnějších hygienických podmínek se po roce opět konala tradiční náborová akce doprovázená moderátorem. Na tento den se přihlásilo téměř 200 natěšených malých fotbalistů, kteří se rozdělili do skupin podle ročníků narození. Každý ročník vedli trenéři, kteří vedou i daný ročník ve sparťanské akademii, a tak si příchozí děti mohly vyzkoušet, jaké je to trénovat pod sparťanskými trenéry. Děti narozené v letech 2008 až 2015 mohly být vybrány přímo do akademie Sparty nebo do některého z partnerských klubů a mladší ročníky do Sparťanských fotbalových školek nebo center v partnerských klubech.
Hned po zapsání se u registračních stolků dostaly budoucí hvězdy číslo, které si přilepily na dres a vyrazily na slavnostní zahájení. Cestou si mohly vzít karty fotbalistů A týmu jako například Adama Hložka, Pavla Vrbu a další. Po úvodním představení programu a trenérů se šlo na věc. Trenéři připravili spousty stanovišť, kde si mohli hráči vyzkoušet různé technické dovednosti, zakončení, přechod 1v1, rychlost na měřeném úseku a samozřejmě také hru na dvě branky.
Na dětech bylo vidět nadšení z tohoto slunečného dne, radost z pohybu a fotbalu. Některé dokonce nechtěly končit a hrály by až do tmy. Za to jsme velmi rádi a děkujeme všem příchozím.
Hlavní koordinátor náboru Aleš Vytlačil akci zhodnotil slovy: „Jsem potěšený, kolik se v krásném počasí sešlo na Strahově dětí, které se přišly ucházet o své místo ve sparťanských týmech. Myslím, že se akce vydařila po všech stránkách. Do každé kategorie jsme vybrali do dalších tréninků s hráči Sparty jednoho až dva hráče. Další nadaní fotbalisté dostali doporučení do našich partnerských klubů po Praze. Všem přítomným děkujeme za účast i za bezproblémové zvládnutí povinností spojených s bezinfekčností.“ 
1 / 86

Sdílet

    Další novinky