Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Derby a předání stříbrných medailí

V neděli se hraje předposlední kolo 1. ligy žen

Sdílet

Fotbalistky Sparty v neděli čeká předposlední kolo nejvyšší ženské soutěže. Ve vršovické Fortuna Areně se utkají se Slavií. O pořadí na prvních dvou místech je již rozhodnuto, takže po zápase bude následovat slavnostní ceremoniál - Slavia obdrží zlaté medaile a Sparta stříbrné.
Utkání má výkop v neděli ve 12:30, brány stadionu se otevřou už v 11:00. Vstupenky stojí 100 Kč, pro fanoušky Sparty je vyhrazen sektor 118 - nákup vstupenek. Rovněž bude duel vysílán přímým přenosem na O2 TV Fotbal.  
Bilance vzájemných zápasů v probíhající sezoně je vzácně vyrovnaná. Podzimní derby v Horních Měcholupech skončilo 2:2. V jarní části pak v březnu v epet ARENĚ vyhrály sparťanky 1:0, v dubnu se ale na Letné radovaly slávistky taktéž po výhře 1:0.
Momentálně sparťanky na ligové vítězství čekají již čtyři zápasy, naposledy porazily v březnu právě Slavii. Špatné výsledky měly za následek změnu na trenérském postu: Martina Masaryka vystřídal Anton Mišovec. Ten se Slavií v minulosti vyhrál tři tituly během tří sezon. Derby bude mít tak o to větší náboj, protože v neděli se poprvé představí proti svému bývalému klubu. 
1. liga žen, 19. kolo (5. kolo nadstavby o titul) 
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 
14. května 2023, 12:30 – Fortuna Arena 
Rozhodčí: Jílková - Šafránková, Špindlerová 

Další novinky