Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-19

Dokonalý víkend dorostu

Všechny kategorie vyhrály své zápasy

Sdílet

Ve druhém ligovém kole se dařilo všem našim dorosteneckým kategoriím. U19 a U17 si doma poradily s Českými Budějovicemi a U18 s U16 přivezly z výjezdu v Kladně plný počet bodů.
U19
Devatenáctka navázala na výhru z prvního kola proti Dukle. Utkání na Strahově s Dynamem zlomila na svou stranu až po změně stran. Matěj Čechal si připsal již druhé čisté konto.
AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice 3:0 (0:0)
Góly: 65. Horák, 67. Hruška, 76. Vitarigov.
ŽK: Loužecký.
Sparta: Čechal – Říha, Ševínský, Jedlička, Horák, Kačer (46. Hruška), Rožánek (73. Tošnar), Vitarigov (80. Rus), Kukučka, Lilling (73. Stárek), Osmani (46. Lukášek).
Trenér Jan Kopáňko hodnotí duel: „V prvním poločase zápasu s Českými Budějovicemi jsme měli velkou spoustu nevynucených ztrát, malý pohyb a pomalou přechodovou fázi. Po změně stran jsme hru zjednodušili, zrychlili a začali si vytvářet šance, které jsme dokázali proměnit.“
U18
Ve vítězném tažení pokračuje i osmnáctka. I ve druhém klání nové sezony skórovala tři branky a rovněž získala tři body. V souboji s o rok staršími hráči Kladna jsme šli v prvním poločase do dvoubrankového vedení, ale těsně před přestávkou jsme inkasovali. Ve druhé půlce jsme domácím nedovolili vyrovnat, ale naopak jsme přidali další gól a pojistili si vítězství.
SK Kladno U19 – AC Sparta Praha U18 1:3 (1:2)
Góly: 43. Kraček. – 13., 77. Stárek, 27. Novák.
ŽK: Truhlář – Vaněk, Rebibo, Káža.
Sparta: Heerkens – Novák, Rebibo, Stárek, Rott (65. Váňa) – Salač (46. Kolínek), Slanina, Kuča (75. Penxa), Káža – Jandovský (46. Cettl), Vaněk (46. Tesař).
Trenér Pavel Čunát hodnotí duel: „Utkání jsme zvládli výsledkově, ale herně to bylo hodně nepovedené. Po celou dobu zápasu nám scházela kvalita a rychlost práce s míčem i bez něj. K utkání jsme přistoupili velmi laxně a díky tomu jsme se nedokázali dostat do tempa a soupeře přehrávat. Náš výkon hodnotím jako velmi podprůměrný, a to jak individuálně, tak i týmově.“
U17
Sedmnáctka získala další tři body do tabulky po výhře nad Dynamem. V zápase jsme šli do dvoubrankového vedení, ale hostům se podařilo snížit. V závěru jsme pojistili vítězství třetím gólem.
AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice 3:1 (1:0)
Góly: 14., 50. Penxa, 78. Tesař – 58. Charvát.
ŽK: Tošnar, Krpálek – Šejda, Němec.
Sparta: Rodriguez – Krpálek, Diviš, Tesař, Piralić, Penxa, Sedláček, Saal, Šetka (74 Winter), Tošnar (46 Kotrba), Rus (46 Fritz).
Trenér Jakub Hovorka hodnotí duel: „První domácí utkání jsme zvládli dobře, i když od herního ideálu to má stále daleko. První poločas hrál soupeř velmi aktivně, napadal nás na vlastní polovině a my měli problémy s výstavbou hry. Ve druhé půlce jsme začali hrát jednodušeji v přechodové fázi, celkově jsme hru zrychlili a začali být nebezpeční. Kluci zapas velmi dobře odpracovali a zvládli ho jako tým. Za to jsem rád.“
U16
Šestnáctka se oklepala po porážce z prvního kola a v Kladně předvedla zcela odlišný výkon. Ten vygradoval ve druhém poločase, kdy jsme skórovali až šest z našich sedmi gólů.
SK Kladno U17 – AC Sparta Praha U16 0:7 (0:1)
Góly: 30., 76. Váňa, 61., 78. Vodolán, 74. Duška, 82. Zajíček, 83. Fritz.
ŽK: Novobilský.
Sparta: Stehlík – Horálek, Diviš (46. Střeska), Hrodek, Havelka – Duška, Vodolán, Havrlík (61. Holubec), Winter (70. Kolínek) – Váňa (80. Zajíček), Kolář (46. Fritz).
Trenér Lukáš Bláža hodnotí duel: „První poločas jsme naráželi na nepřesnosti a klid na míči. Po druhé vstřelené brance jsme se uklidnili, získali větší sebevědomí a přidali hezké góly. Takové vítězství jsme potřebovali, ale s předvedenou hrou do 55. minuty nemůžeme být spokojeni.“

Další novinky