Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-18

Dorostenky nadělovaly Teplicím

WU18: Sparta - Teplice 18:0

Sdílet

Je to tady. Začala nová sezóna, kterou tentokrát (doufejme) nikdo nezruší. Nově se rodící tým sparťanské juniorky byl již natěšený na první ostrý start. V prvním kole mladé sparťanky porazily Teplice 18:0.
Sparta odehrála v letní přípravě po soustředění pouze dvě přátelská utkání – první s ženami Hradce Králové, které prohrála 4:5, a druhé s ženami FC Vysočina Jihlava. V tomto zápase není důležitý výsledek, jelikož Jihlava byla pár dní v tréninku a svůj tým teprve dává do kupy. Sparťanky díky domácím měly možnost okusit hlavní stadion a zahrát si na hřišti, odkud se špatně odvážely body i áčku chlapů. 
V prvním ligovém kole na Spartu v tréninkovém centru na Strahově čekal soupeř z  Teplic, tedy soupeř, se kterým se domácí celek setkal na turnaji v létě (vítězně). Tým trénuje Spartě dobře známá Barbora Cankářová, která v minulosti působila jako trenérka u mládeže – kluků, později taktéž jako fyzioterapeutka. Její asistentkou není nikdo jiný než Lucie Martínková, kterou snad představovat nemusíme. 
Do zápasu vstoupily sparťanky vlažně, po chybě v rozehrávce mohly prohrávat, avšak Teplice svou ojedinělou příležitost trestuhodně nevyužily. Nedáš – dostaneš. To sice neplatilo na první dobrou, Truxová nejdříve svou tutovku neproměnila, avšak následně začala řádit Ducháčková, která větrala obranu hostů co chvíli. Po průnikové přihrávce Koptové utekla všemu a všem a nedala hostující brankářce šanci – 1:0! 
Sparta si vytvářela šance neustále, avšak laxnost v zakončení a dobře chytající Pilná byly dlouho proti debaklu, který visel ve vzduchu. Postupně se však přeci jen prosadily Švíbková, znovu Ducháčková, Litvanová a Matušková. V závěru prvního poločasu mohla Sparta opět navýšit skóre, ovšem Švíbková v tutovce přestřelila bránu a trenérka Mocová svým kopem tzv. Méďovka vzteky rozkopla kbelík, který tak nyní chybí v rodině Koubků.  
Po přestávkovém „fénu“, který slyšelo slušně zaplněné hlediště a malém prostřídání Sparta začala proměňovat své šance, přidala na důrazu v pokutovém území a lépe řešila finální fázy hry, ač ani ta nebyla bez chybičky. Hattrick postupně zkompletovala nejlepší hráčka na hřišti Ducháčková, které to však nestačilo a přidala další tři góly.
K u ní nevídanému sólu se odhodlala Brejšková (v zápase přidala ještě jeden gól), dva góly přidala její kolegyně ze zálohy Truxová, další dva zápisy si připsala i Matušková a tím si řekla o další zápisné, poprvé v lize se trefila Altmanová (a to hned dvakrát) a poslední slovo měla Švíbková, takže další prokopnutý kbelík už na hřišti k vidění nebyl. 
Sparta smetla svého soupeřem 18:0 a vyhoupla se tak o skóre na první místo. V dalším kole na ni čekají Pardubice, které si poradily v derby s Hradcem a nadělily mu čtyři góly. Hrát se bude opět na Strahově v neděli od 16:30 hodin a Sparta do zápasu půjde namotivovaná udržet prozatimní první místo a prodloužit šňůru zápasů bez obdrženého gólu. 
 
Hodnocení trenéra Petra Baláska:  „V prvním poločase jsme vstřelili 5 branek, ale spousta dalších velkých příležitostí zůstala nevyužita. Několikrát jsme nechali vyniknout hostující brankářku nebo jsme vůbec nezakončili přesně. O přestávce jsme si tak něco důrazně řekli a druhý poločas už z našeho pohledu vypadal mnohem lépe. Zejména nám vyšel vstup do druhého dějství, celkově jsme byli aktivnější a hlavně týmovější než v prvním poločase.“ 
1. kolo 1. ligy dorostenek 2021/2022
AC Sparta Praha - FK Teplice
 18:0 (5:0)
Rozhodčí: Špindlerová Zuzana, Mifková Hedvika, Šálková Helena 
Góly: Ducháčková 6x, Matušková 3x, Švíbková 2x, Truxová 2x, Altmanová 2x, Brejšková 2x, Litvanová 
Sestava: Kožuriková – Kloudová, Netušilová, Górasová – Brejšková, Koptová, Truxová, Švíbková, Ducháčková – Matušková, Litvanová 
Náhradnice: Vokurková, Altmanová, Kratzmannová, Stibůrková, Nováková Ema, Svobodová, Dvořáková 

Další novinky