Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-18

Dorostenky zdolaly silné Brno

Sparta - Lokomotiva Brno 5:2

Sdílet

V dohrávce podzimního 11. kola jsme na Strahově přivítali silného soupeře z Brna. Od podzimního klání v Brně (naše výhra 9:0) se hodně změnilo. Brňanky přijely v nejsilnějším složení s novým bývalým reprezentačním trenérem WU17 Milanem Matejkou.
Naše hráčky začaly utkání tak, jak jsme si předsevzali, soupeře prvních 15 minut nepustily na naši polovinu hřiště. Herně jsme měli navrch, ale nebyli jsme schopni proměnit dvě vyložené šance. Naopak nás Kubištová skvělým zákrokem podržela při ojedinělé šanci Brna.
Až ve 32. minutě se po hezké akci k míči dostala Paulenová a levačkou zaznamenala první branku a tím naše poločasové vedení. Nástup do druhého poločasu se nám vyvedl. Rohový kop Dvořákové na Pochmanovou, která nikým neatakovaná nedala ve výskoku šanci brněnské brankářce a výsledkem byl rychlý gól na 2:0.
Za dalších šest minut bylo ještě veseleji. Dvořáková rychlou kličkou a střelou ke vzdálenější tyči upravila na 3:0. Zdálo se být "po zápase", ale hosté se nevzdali a po našich zbytečných ztrátách se během deseti minut skóre měnilo hned dvakrát na rozdíl jediné branky. Nutno říct, že zaslouženě.
Najednou se nám přestala dařit přechodová fáze z obrany a častou nepřesnou rozehrávkou jsme dostali Brňanky do hry. Záloha začala ztrácet míče a pod dojmem vysokého, možná nečekaného náskoku tým začal už na útočné polovině lacině ztrácet míče. Možná v té chvíli nám chyběla větší rozvaha Marcinkové, která do té doby mohla vstřelit dva góly, ale to bychom museli mít pojízdné branky...
Uklidnění do sparťanského (i realizačního) týmu přinesl až gól Anety Tomanové, která po skvělé přihrávce Šrámkové přidala pojistku v podobě vstřelení čtvrté branky. Pátý gól byl kopií třetí branky. Na rohový kop Dvořákové se "pověsila" hlavou Pochmanová a pečetila naše vítězství na konečných 5:2.
V zápase, který převyšoval ostatní utkání ligy dorostenek bylo k vidění na obou stranách mnoho pěkných fotbalových akcí a jsme rádi že i přes 15 minutový herní výpadek ve druhém poločase holky utkání zvládly, za což jim patří poděkování.

1. liga dorostenek
AC Sparta Praha - Lokomotiva Brno Horní Heršpice 5:2 (1:0)

Branky: 45., 79. Pochmanová, 22. Paulenová, 50. Dvořáková, 75. An. Tomanová

Sparta: Kubištová (50. Pučová) - Marcinková, Pochmanová, Machová (55. Krebsová), Buryánová (53. Sitterová), Ad. Tomanová (47. An. Tomanová), Paulenová, Kadlecová, Šrámková, Cvrčková, Dvořáková

Další novinky