Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-11

Dva mistráky v jednom týdnu U11 a U13

Mladším žákům začala Česká liga žáku

Sdílet

Kategorie U13 a U11 odehrály dvě mistrovská utkání v jednom týdnu. Nejdříve doma přivítaly Football Talent Academy a na druhé kolo se vydaly do Příbrami. Kategorie U13 svá utkání zvládla a oba soupeře porazila. Kategorii U11 se postavila o rok starším soupeřům. S FTA nechytili kluci začátek utkání a ztrátu dohnat nestihli. V Příbrami sice vedli a vyhráli první třetinu, ale soupeř ve zbytku utkání zápas otočil.
FK Příbram U13 – AC Sparta Praha U13 2:16 (2:3, 0:4, 0:9)
Branky: 5x Kos, 3x Klečar, 3x Švec, 2x Azaka, Bolorbold, Man, Heisig. 
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie Tomáš Kabelák: „Domácí šli v úvodu do dvoubrankového vedení, když jsme vstoupili do zápasu v pomalejším tempu. Brzy jsme však utkání otočili a navyšovali skóre. Dařilo se nám kombinovat po rychlém zisku míče na soupeřově polovině. V poslední třetině jsme také zkusili soupeře napadat méně, nechat ho hrát a chodit do protiútoků. Volnější prostor jsme dokázali přetavit v poměrně dost branek.“
AC Sparta: Schütz, Hruška – Azaka, Bolorbold, Federle, Vondrášek, Makovský, Dresler, Pospíšil, Švec, Klečar, Nespěšný, Man, Holinka, Heisig, Kos.
FK Příbram U12 – AC Sparta Praha U11 10:6 (1:2, 5:1, 4:3)
Branky: 2x Božić, Macků, Macháček, Tůma, Ševínský.
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie Aleš Vytlačil: "Pro všechny naše hráče poučná konfrontace v Příbrami. Soupeře jsme předčili pouze v technických dovednostech, individuálně. Naopak jsme se mu nedokázali vyrovnat v důrazu v osobních soubojích, a protože jsme převážně upřednostňovali individuální fotbal nad týmovým, což soupeři na menším hřišti vyhovovalo, tak jsme dnes nevstřelili více branek."
AC Sparta: Michal, Kapusňak, Dýcková, Štěpnička, Kasl, Štanga, Babiar, Tůma, Ševínský, Macháček, Macků, Božić, Skuhravý.
AC Sparta Praha U13 – Football Talent Academy U13 15:0 (5:0, 4:0, 6:0)
Branky: 5x Azaka, 4x Švec, Bolorbold, Pech, Makovský, Dresler, Federle, Schütz.
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie Tomáš Kabelák: „V utkání jsme byli po většinu času v držení míče a ohrožovali bránu soupeře. Bohužel nás také doprovázely technické nedostatky, proto nemůžeme být s výkonem úplně spokojeni. Na druhou stranu se vývoj našich hráčů ubírá již jiným směrem, než jsou utkání touto formou.“
AC Sparta: Schütz, Hruška – Azaka, Bolorbold, Dresler, Federle, Holinka, Klečar, Makovský, Nespěšný, Pech, Pospíšil, Švec, Vondrášek.
AC Sparta Praha U11 – Football Talent Academy U12 2:5 (0:4, 1:1, 1:0)
Branky: Božić, Tůma.
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie Aleš Vytlačil: "V prvním mistrovském utkání žákovské ligy jsme se proti o rok starším a výborně individuálně připraveným hráčům soupeře rozkoukávali celou první třetinu, ve které jsme byli výrazně horším týmem. Od 31. minuty se však hra postupně vyrovnávala, získávali jsme klid na kopačkách a celkově jsme se postupně přizpůsobili velké rychlosti hry, až se nám, myslím celkem zaslouženě, podařilo třetí třetinu zvítězit. V přechodu na 7+1 jsme zatím na samotném začátku, ale přesto nás těší, jak jsme se dovedli konstruktivně chovat při zahájení útoku s tak kvalitním a nepříjemným soupeřem, který byl v zápase celkově nebezpečnější a zaslouženě zvítězil."
AC Sparta: Procházka, Malý, Matějka, Sojka Ježek, Tůma, Skuhravý, Vitarigov, Božić, Kubín, Hašler, Štěpnička, Kasl.

Další novinky