Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-16

Dvojutkání s Bohemians

Nejmladší sparťanský dorost se o víkendu utkal s výběry Bohemians!

Sdílet

Nejmladší sparťanský dorost se o víkendu utkal s dvěmi výběry pražských Bohemians 1905. Naše kategorie U16 se nejprve utkala s o rok starším týmem soupeře a následně i s jeho mladším celkem.
Svěřenci trenéra Jakuba Hovorky do zápasu, proti o rok staršímu soupeři, vstoupili skvěle! Hned během prvního poločasu se totiž naši hoši prosadili dvakrát přesně do branky soupeře! Konkrétně měli tyto trefy na svědomí Kabongo a Sprinz! Hráči Bohemians v první části utkání našli recept na sparťanskou obranu pouze jednou, a tak o poločase vedla Sparta v poměru 2:1.
Ve druhém poločase vstřelili sparťané ještě jednu branku! A na svědomí ji opět měl Kabongo, pro kterého to tak byl již druhý přesný zásah v utkání! Soupeř se do konce utkání již prosadit nedokázal a tak Sparta porazila, na domácí půdě, o rok starší výběr Bohemians Praha 1905 v poměru 3:1!
AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 3:1 (2:1)
Branky AC Sparta Praha: 2x Kabongo, Sprinz
Sestava AC Sparta Praha: Ulrich - Hodouš, Vydra, Krajinský, Klimenda, Zábranský, Škoda, Lehocký, Konopásek, Sprinz, Kabongo
Do druhého utkání nastoupili sparťané proti stejně starému celku Bohemians Praha. Bohužel, se ale v první části duelu dařilo více celku z Vršovic, který dvakrát rozvlnil síť za zády Kořána. Naši chlapci skóre v prvním poločase pouze korigovali zásluhou Waltera a po první části tak s Bohemians prohrávali 1:2.
I přes zlepšenou hru sparťanů, ve druhé části zápasu, se jim dlouho nedařilo zlomit utkání na svou stranu. To se začalo dařit až v poslední desetiminutovce, když se po prostřídání dostal k míči Ulrich, brankář z prvního utkání, a pohotově míč poslal za záda brankáře Bohemians. Ale remíza byla sparťanům málo! V posledních minutách utkání se dostal k míči v nebezpečné pozici Stárek a jeho zakončení zastavila až síť branky našeho soupeře! Sparta tak ve druhém poločase otočila skóre a zvítězila 3:2!
AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 3:2 (1:2)
Branky AC Sparta Praha: Walter, Ulrich, Stárek
Sestava AC Sparta Praha: Kořán - Michl, Stárek, Staroščák, Kaufman, Yevan (65. Konopásek), Razzeto, Nguyen, Gornický, Štěpán, Walter (70. Ulrich)

Další novinky