Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovorySPARTA iD

Hráči ukázali mentální sílu

Brian Priske po výhře nad Bohemians

Sdílet

Hlavní trenér Sparty Brian Priske předstoupil po vítězném utkání v Ďolíčku před novináře a odpovídal na jejich dotazy. Celou tiskovou konference si můžete buďto přehrát ze záznamu, nebo si přečíst její přepis.

TISKOVKA | Brian Priske po Bohemians

Byl to nejlepší výkon vašeho týmu na jaře?
Je tomu tak, určitě to byl náš nejlepší soutěžní zápas tohohle roku. Již v zápase s Boleslaví jsme měli dobré okamžiky a nastříleli hodně branek. Jsem si ale vědom, že za výkon jsme byli kritizováni. Máte pravdu, že jsme se zlepšili. Musím kluky hlavně pochválit za jejich mentální sílu, za to, jak toto utkání ustáli. Nikoliv individuální či taktická kvalita, ale právě určitá mentální odolnost nám v minulosti chyběla. Vyrovnávací branka nás dnes nerozhodila, naopak hráče nakopla k úžasnému výkonu.
Bohemka v prvních dvou jarních kolech neinkasovala, ale dnes dostala šest branek. Jak se vám to povedlo?
A byly to pěkné góly. Jsem hlavně rád za naše ofenzivní hráče, kteří se prosadili. Mám radost z Kuchty, který prolomil svou střeleckou smůlu. Šulo dal krásný gól a dlouhodobě potvrzuje svojí skvělou formou. Minčev také ukázal svoji sílu, přestože mohl být naštvaný, že nedostal šanci v základu, a opět vlétl do zápasu a prosadil se z lavičky. Jsem také rád, že jsme se prosadili ze standardek, které hráči pečlivě nacvičují s Lubošem Loučkou, který si za to zaslouží velké uznání. Je to o to důležitější, když si uvědomíte, že Bohemians za celou sezonu neinkasovali ze standardky a dnes z nich dostali tři branky.
Kuchta se Čvančarou byli pro soupeřovu obranu hodně nepříjemní, hrálo to svou roli?
Na Čvančaru jsem ve výčtu hráčů u předchozí otázky zapomněl. Vím, že se na tiskovky kouká, tak mu chci taky vyseknout poklonu, kterou si za dnešní výkon rozhodně zaslouží. Je pravdou, že někteří naši hráči dostali v úvodu sezony lekci. Čvančara byl vyloučený, Kuchta měl pětizápasový trest. Věřím, že se oba poučili, což se i promítlo v tom, jak k dnešnímu utkání přistoupili. Dokázali udržet emoce na uzdě, zklidnit se v klíčových okamžicích, a to přesto, že některé situace byly v tomto ohledu složité. Jsem například přesvědčený, že zákrok na Čvančaru v prvním poločase měl být jednoznačně za červenou kartu. Důležité tedy bylo, aby oba naši útočníci zachovali chladnou hlavou a nenechali se vyprovokovat, což se jim povedlo.
SPARTA iD

Celý článek je dostupný pouze přihlášeným uživatelům.

Další novinky