Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Je to obrovské zklamání

Nico Stanciu po utkání se Spartakem Subotica

Sdílet

Nico Stanciu byl, stejně jako všichni ostatní sparťani po zápase se Suboticou, zdrcený a těžko hledal slova. Přesto podle něj lze v odvetném duelu se srbským týmem najít i jistá pozitiva.
Jak velké zklamání cítíš?
Je to obrovské zklamání, protože tímhle to pro nás v Evropě končí. Měli jsme zápas ve svých rukou, zvládli jsme dotáhnout dvougólovou ztrátu. Jenže nakonec jsme prohráli. Zároveň jsem ale na kluky pyšný, protože jsme ukázali, že jsme opravdový tým. Dominovali jsme zápasu a chci poděkovat těm fanouškům, kteří nám na konci tleskali. Viděli, že jsme moc chtěli a že jsme tvrdě pracovali. Teď jim to musíme vrátit v lize a dostat na Letnou titul.
Jaký byl hlavní důvod vyřazení?
Hodně kluků říká, že jsme to prohráli už v Srbsku, ale já s tím nesouhlasím. Doma jsme tu ztrátu dotáhli a mohli jsme dát další branky. Nakonec rozhodla jedna chyba, dostali jsme gól ze smolné penalty… Všichni neseme svou vinu a musíme se teď snažit fanouškům dopřát radost v lize.
Co pro tebe osobně znamená vyřazení z pohárů?
Je to samozřejmě zklamání, v Anderlechtu i Steaue jsem byl zvyklý hrávat ve skupinách evropských pohárů. Ale přesto tomuhle týmu opravdu věřím, máme silné mužstvo, začali jsme ligu dobře. Musíme na to navázat už v neděli proti Slovácku a bojovat o ligový titul.
Může být toto vyřazení velkou psychologickou ranou pro tým?
Pro některé hráče to tak může být. Ale všichni jsme odehráli hodně zápasů v Evropě, máme dost zkušeností. Víme, co teď musíme udělat.
Nelituješ přestupu do Sparty?
Rozhodně toho nelituji. Je to kvalitní tým a jak říkám, pořád v naší silu hodně věřím!
1 / 110

Další novinky