Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Jedeme vyhrát, je jedno jak

Matěj Hanousek před odletem do Milána

Sdílet

Sparťanští fotbalisté právě v těchto chvílích odlétají do italského Milána, kde ve čtvrtek proti AC odehrají druhý zápas ve skupině Evropské ligy. Před odletem jsme mluvili s obráncem Matějem Hanouskem!
S jakými dojmy odlétáš?
Těším se, ale v nějakém zápasovém módu, kdy bych cítil ten adrenalin, to ještě nejsem. Na to je čas. Ale stoprocentně to přijde. Když jsme hráli Evropskou ligu s Jabloncem, tak k nám ten los nebyl tak štědrý, co se týkalo zvučných soupeřů, hráli jsme spíš proti týmům, kde jsme měli na postup. Teď je to spíš skupina jakoby z Ligy mistrů. San Siro je každopádně jeden z nejhezčích stadionů na světě.
Jak moc se liší zápasy Evropské ligy od těch klasických ligových?
Je to úplně něco jiného. Do Evropské ligy se z Česka dostanou týmy, které jsou v lize vždy favority a jsou zvyklé hrát do plných. V Evropě se to otáčí, my asi nebudeme favorit ani v jednom zápase. Rozdíl je i ve stylu hry, AC Milán hraje jinak než Opava.
Čeká tě konfrontace se Zlatanem. Jak to vyhlížíš?
Je otázka, jestli bude hrát. Pokud ano, bude fajn porovnat síly s jedním z nejlepších hráčů na světě. Vidět, jaké to je, když to umíte na té opravdu světové úrovni.
Jaký chceš přivézt výsledek?
Přál bych si vyhrát, ale nechci tipovat. Viděli jsme to s Lille, měli jsme na to hrát s nimi vyrovnavný zápas, ale pak to zlomila červená karta a podle výsledku pak vypadáme jako břídilové. Takže chci v Itálii vyhrát, je jedno jak.

Další novinky