Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži ASPARTA iD

Jedno z nejlepších soustředění

Trenér Zdeněk Ščasný hodnotí dva týdny ve Španělsku

Sdílet

Sparta se v pátek večer rozloučí s Marbellou i Španělskem a vydá se na tříhodinový let zpět do Prahy. Ještě před odjezdem shrnul své dojmy ze soustředění a přípravy na jarní část sezóny hlavní trenér Zdeněk Ščasný.
„Nejenom, že jsme splnili všechny plány v tréninku i v zápasech, ale vyšlo nám i počasí, našli jsme tu velmi dobré podmínky pro trénink a regeneraci. Bylo to skvělé a musím říct, že to bylo jedno z nejlepších soustředění za poslední dobu,“ hodnotí trenér dva týdny, které Sparta strávila v Marbelle.
Sparta přes zimu přivítala několik posil a všichni hráči tak cítí na svých postech konkurenci. To je podle trenéra velké pozitivum: „Konkurence je v tomhle nejlepší lékař, bylo zjevné, že všichni bojují o místo. Utvořila se zdravá konkurence a na tom týmu a na tom, jak pracoval v tréninku, to bylo znát,“ vysvětluje Ščasný na závěr kempu.
„Nechci mluvit o jednotlivých hráčích a o tom, jak jim vyšla příprava. Obecně jsem byl spokojený s přístupem všech hráčů. Ale to je něco, co by mělo být samozřejmé – když jdou hráči do A týmu Sparty, měli by odevzdat sto procent. Po dlouhé době mám ovšem pocit, že se uvnitř mužstva dává dohromady dobrá parta. Na její vytvoření jsme kladli důraz a to snad bylo znát i v zápasech,“ uzavírá své hodnocení trenér Zdeněk Ščasný.
SPARTA iD

Celý článek je dostupný pouze přihlášeným uživatelům.

Další novinky