Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeŽeny A

Jednoznačná výhra nad Slováckem

Stašková zaznamenala pět branek, Burkenroad se radovala čtyřikrát

Sdílet

Fotbalistky Sparty rozehrály nadstavbovou část o titul vysokou výhrou 12:0 nad Slováckem. Po dvou výhrách 7:0 nad tímto soupeřem v základní části jde tak o zatím nejvyšší vítězství nad nejlepším moravským týmem v sezóně. Ve velké formě je sparťanský útok - Andrea Stašková zaznamenala pět branek, Christina Burkenroad se radovala čtyřikrát.
Pokud někdo nestihl začátek zápasu, špatně udělal, protože utkání se rozhodlo hned v úvodu. Ve 2. minutě se totiž trefila Burkenroad - 1:0. Poté skórovala její kolegyně z útoku Stašková - 2:0. A v 9. minutě přidala Stašková už třetí gól domácích 3:0.

Ve 20. minutě odcentrovala z pravé strany do vápna Vyštejnová a nehlídaná Burkenroad hlavičkou zvýšila na 4:0. Skóre se znovu měnilo ve 34. minutě, rozběhnutá Stašková po pasu za obranu utekla úplně všem včetně brankářky a zakončila do prázdné brány - 5:0.

Hrálo se jen na jednu bránu - tu hostující. Další gól padl po krásné akci: Stašková poslala průnikovou přihrávku L. Martínkové, která akci ještě vyšperkovala nahrávkou Burkenroad před prázdnou branku - 6:0.

Stašková byla hodně aktivní, ve 39. minutě tvrdě vystřelila z levé strany na bližší tyč a míč se zastavil až v síti - 7:0. A poločas uzavřela Mikolajová, ta prošla středem přes několik protihráček a zakončila přesně k tyči - 8:0.

O poločase se do hry dostaly čtyři čerstvé sparťanky. Plná elánu byla Ringelová, hned na začátku druhého poločasu po pravé straně předvedla pěkný únik, brankářka Slovácka Bátkyová zaváhala a Ringelové míč neudržela v rukavicích, čehož využila další střídající hráčka Bužková - 9:0. V 60. minutě se pak Bužková prosadila přímo z rohového kopu - 10:0.

V 75. minutě kopala roh Mikolajová a hlavou mířila přesně Stašková - 11:0. Na poslední branku Stašková hlavou pro změnu přihrála, gól vstřelila přízemní ranou Burkenroad - 12:0.

1. liga žen, nadstavba o titul
AC Sparta Praha - 1. FC Slovácko 12:0 (8:0)

Branky: 6., 9., 34., 39., 75. Stašková, 2., 20., 38., 80. Burkenroad,  46., 60. Bužková, 41. Mikolajová
Diváci: 100

Sparta: Vaníčková (46. Pižlová) - DeBree (46. Moťovská), Bertholdová, Vyštejnová - Nepokojová (46. Ringelová), Sonntagová, L. Martínková (46. Bužková), Mikolajová, Strom (66. Matoušková) - Burkenroad, Stašková

Slovácko:
Bátkyová - Stařinská (46. Šperová), Duncan, Klímová, Janků, Siváková, Molková, Šenkeříková, Krejčířová, Psotková (69. Pěčková), Waltrová (78. Illéšová)

Další novinky