Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Jsem rád za to, jak si vedli hráči, kteří delší dobu nehráli

Trenér Sparty Pavel Vrba po postupu v MOL Cupu

Sdílet

Trenér Sparty Pavel Vrba hodnotil postup do dalšího kola MOL Cupu po výhře 3:0 nad Líšní. Přečtěte si přepis tiskové konference nebo se podívejte na rozhovor pro klubovou kameru.

VRBA | Jsem rád, že dostali příležitost další hráči a zvládli to

Trenére, bylo to podle vás nějaké drama nebo dva góly rozhodly?
Znáte pohárová utkání. Myslím si, že nám ty dva góly pomohly k tomu, abychom zápas zvládli tak, jak jsme ho zvládli. Pomohla nám první branka, kterou jsme dali dost brzo. V těchto zápasech je to strašně důležité. Zápas byl výsledkově dobrý, určitě ale budu mít hráčům co vytýkat. V brejkových situacích jsme mohli být rychlejší a přesnější a mohlo to být z naší strany ještě kvalitnější co se týká ofenzivy.
Nepřišla vám v první půli složitá rozehrávka?
Ano. Nehráli jsme úplně v nejsilnější sestavě. Někteří hráči po dlouho době dostali prostor na celých devadesát minut. Určitě to na nějakých hráčích bylo znát. Máme plný program, proto jsme zvolili tuto sestavu. Jsem rád, že to sestava zvládla tak, jak to zvládla. Vyhrát 3:0 nad mužstvem, které hraje v popředí druhé ligy, je dobrý výsledek. Myslím, že jsme to zvládli dobře.
Kteří hráči nebyli k dispozici kvůli zdravotném problémům a které jste šetřil?
Bořek Dočkal byl delší dobu pryč. Oba Krejčí jsou dlouhodobě zranění. Mladší už začíná trochu trénovat. Starší Krejčí má do listopadu volno. Højer má urvanou achilovku. Holec, u něj to není nijak vážné. Nita, Pavelka, Pešek, Čelůstka, Hancko a Hložek dostali volno, respektive trénovali.
Trénoval jste někdy mužstvo tady proti Líšni?
Já jsem tady nikdy nebyl, jsem tady poprvé. Musím domácí pochválit. Báli jsme se bouřlivého prostředí. To tady bylo a bylo naprosto fér. Chci poděkovat i domácím fanouškům za skvělou atmosféru, kterou tady vytvořili.
Co jste říkal na výkon domácích?
Myslím si, že do gólové příležitosti se dostali jen dvakrát ve smyslu, že tam přiletěly balony, nebylo to tak, že by měli vyloženě gólovou příležitost. Měli dvě situace, jakých jsme měli pět až šest, které jsme nedohráli. Nepřekvapili mě, viděl jsem je v zápase s Duklou, kdy suverénně vyhráli 3:0. Nepřekvapilo mě, že se pohybují v horních patrech druhé ligy. Mají kvalitu a potvrzují to.
Vracíte se do Prahy nebo tady zůstáváte?
Vracíme se. Spousta hráčů nám zůstalo v Praze.

Další novinky