Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Jsme rádi že jsme to zvládli. I kvůli Pepovi.

Martin Frýdek po Baníku

Sdílet

S Josefem Šuralem nastupoval v dresu Sparty i Slovanu Liberec. I proto byl pro Martina Frýdka duel s Baníkem nesmírně psychicky náročný. Spolu se svými spoluhráči to na hřišti zvládl, vybojovali vítězství 3:0 a slavili cennou výhru. I pro Šuryho.
Jak jste prožívali několik dní před zápasem, emotivní začátek zápasu, jak těžké to bylo ustát?
Je to strašně smutný, co se stalo. Myslím si, že budu mluvit za všechny kluky, když řeknu že jsme měli na kahánku. Pořád nenacházím slova na to, co se stalo.
Bylo to znát v úvodu zápasu, že jste na to mysleli a byla tam větší nervozita?
Samozřejmě, je to strašně těžký se soustředit, ale jsme moc rádi že jsme to zvládli, hlavně kvůli Pepovi.
Jak Vás připravovali trenéři na zápas aby, jste na to nemysleli?
Myslím si, že na tohle nejde připravit, abychom na to nemysleli. Ztratili jsme výborného kamaráda, a hlavně dobrého kluka. Na tohle se nejde připravit.
V prvním poločase jste neměli tolik šancí, pomohl Vám první gól se uklidnit?
Neměli jsme tolik šancí, naštěstí se nám podařilo v prvním poločase dát gól. Musím říct, že to byla hezká akce, Drchy s Davidem to udělali nádherně a určitě nás to uklidnilo do zbytku zápasu. Hlavní je že jsme to zvládli výsledkově.
Jak důležité pro sebevědomí je, že poslední dva zápasy pod novým trenérem jste odehráli oba 3:0?
Na psychiku je to určitě dobře, šest střelených gólů a oba zápasy s čistým kontem. My se ale musíme zase připravit na Liberec a zvládnout další zápasy. Určitě si rozebereme, co jsme udělali dobře, co jsme udělali špatně, ale musíme se maximálně soustředit na další zápasy.
Měla by Sparta už v klidu dojít pro třetí místo?
Samozřejmě chceme uhrát to třetí místo. Důležité je pro nás se pokusit vyhrát všechny zápasy, hrát tak jak by Sparta měla a bavit se tou hrou.
Co říkáte na to, jak se daří mladým klukům?
Pro Spartu je to dobře, že se prosazují mladý kluci a když dostanou šanci tak na hřišti nechají maximum a jsou odměněni i gólem.

Další novinky