Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-15

Kategorie U15 a její slovenský víkend

Sparťané se o víkendu utkali s výběry Nitry a Slovanu Bratislava

Sdílet

Nejstarší sparťanská žákovská kategorie měla o víkendu napilno! Její hráči totiž odehráli dva zápasy proti kvalitním mužstvům ze Slovenska - konkrétně proti Nitře a Slovanu Bratislava!
Vstup do utkání se sparťanům po stránce střelecké povedl skvěle! Hned ve 12. minutě totiž střílený centr do velkého vápna vyrazil brankář Nitry přímo k nohám Vaise, který neměl problém prostřelit brankáře a poslat Spartu do vedení 1:0! A ve 24. minutě bylo na straně našich chlapců ještě veseleji! Po velice podobné akci se míč dostal na hranici velkého vápna k Jandovskému, který si ho nejprve zpracoval a následně vyslal tvrdou střelu do šibenice bezmocného brankáře Nitry. Sparta tak o poločase vedla nad Nitrou 2:0!
Bohužel, ve druhém poločase již hra sparťanů postrádala větší kvalitu. Nitra ze svých šancí nevytěžila vážnější šanci a tak udeřilo potřetí ze strany Sparty! V 52. minutě prostřelil Daňhel vše co mu stálo v cestě a navýšil vedení našeho klubu na konečných 3:0.
Sparťané tak v pátečním utkání pokořili svého soupeře 3:0, byť se jim zápas po herní stránce příliš nevydařil.
AC Sparta Praha - FC Nitra 3:0 (2:0)
Branky AC Sparta Praha: 12. Vais, 24. Jandovský, 52. Daňhel
Sestava AC Sparta Praha: Doležal - Krejčí Š., Soukup, Kohoutek, Čihák, Jandovský, Ševínský, Daňhel, Vais, Bašta, Penxa, Kašpírek
Duely se slovenskými soupeři zhodnotil hlavní trenér kategorie U15, Michal Vychodil: „Oba zápasy pro nás byly těžké v tom, že jsme je odehráli ve dvanácti lidech a je potřeba zmínit, že to bylo velice intenzivní po kondiční stránce. V pátečním zápase jsme dokázali porazit Nitru, nicméně přesnější je, že jsme vítězství utrpěli. Byli jsme sice velice produktivní, ale s kvalitou naší hry nemůžu být spokojený."
„Opakem budiž zápas se Slovanem Bratislava, se kterým jsme po pětapadesát minut hráli velmi dobře a zaslouženě jsme vedli o dvě branky. Bohužel, pak nám začaly docházet síly a to se projevilo soustavným tlakem soupeře, který nejprve snížil a následně i v předposlední minutě vyrovnal. Remíza zápasu slušela, ale konečný výsledek mrzí, protože se zrodil až v závěru utkání."
  Sparťané od začátku utkání předváděli velice dobrý výkon, který stále nabíral na tempu. Stupňující tendenci měli i jejich gólové šance, které vyvrcholily ve 29. minutě. Standarstní situaci v rohu hřiště rozehráli sparťané na krátko a následný centr do vápna Bratislavy si našel na zadní tyči Horák, který hlavičkou do protipohybu slovenského brankáře poslal Spartu do vedení! Z následných šancí na obou stranách již do konce poločasu branka nepadla, Sparta tak vedla v polovině zápasu 1:0.  V druhé půli pokračoval vyrovnaný výkon obou stran. Ve 45. minutě ale naši chlapci vstřelili druhý gól! Sparťanský krajní hráč převzal u rohového praporku míč a odcentroval. Jeho nabídku odhlavičkovali obránci Slovanu pouze k Lukáškovi, který si míč zpracoval na prsa a tvrdou střelou z halfvoleje jej následně poslal pod břevno bezmocného brankáře Bratislavy a Sparta vedla 2:0! Od 55. minuty utkání ale začali jednoznačně přebírat iniciativu hosté! Těm se neprve podařilo v 61. minutě snížit na rozdíl jediné branky a následně v 69. minutě zremizovat zápas do stavu 2:2. Sparťané tak po zlepšeném výkonu remizovali s výběrem Slovanu Bratislava v poměru 2:2. AC Sparta Praha - ŠK Slovan Bratislava 2:2 (1:0)  Branky AC Sparta Praha: 29. Horák, 45. Lukášek
Sestava AC Sparta Praha: Bašta (36. Chlup)- Lukášek, Krejčí Š., Soukup, Sova, Penxa, Jandovský, Ševínský, Čihák, Vais, Hruška, Horák

Další novinky