Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Klíč od Prahy už je na Letné!

Sparťané převzali z rukou primátora klíč od hlavního města za vítězství v derby

Sdílet

V pondělí sparťanská výprava převzala na Staroměstské radnici klíč primátora hlavního města Prahy za vítězství v derby nad Slavií. Klíč se po pěti a půl letech vrací na Letnou! Podívejte se na video, jak celý akt vypadal a na kompletní reakce sparťanů.

Klíč od Prahy se vrací na Letnou!

Osm dní po vítězství v 300. derby jsou sparťané Vládci Prahy také oficiálně. Klíč od Prahy z rukou primátora hlavního města Prahy Zdeňka Hřiba převzal generální ředitel Sparty František Čupr. Spolu s ním byli na Staroměstské radnici také místopředseda představenstva Dušan Svoboda, trenér Pavel Vrba, kapitán Bořek Dočkal, Michal Sáček a Filip Panák.
„Jsem rád, že se nám podařilo po dlouhé době Slavii klíč vzít. Doufám, že chvilku vydrží na Spartě. Pět nebo šest let? To je ideál. Víme ale, že Slavia je těžký soupeř,“ řekl po převzetí klíče trenér Sparty Pavel Vrba.
Kapitán Bořek Dočkal byl v týmu také při vítězství v derby v roce 2016. „Vítězství v derby je vždycky cenné. Sám za sebe cítím velkou úlevu, že se to po těch letech povedlo. Sami sobě jsme dokázali, že je dokážeme porazit a že s nimi můžeme bojovat o titul. To je náš cíl pro tuhle sezonu.“
„Všichni jsme na vítězství v derby čekali, užíváme si to a doufám, že klíč budeme mít co nejdéle,“ dodal Michal Sáček, který byl na hřišti u prvního vítězství v derby, stejně jako Filip Panák.
1 / 24

Další novinky