Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

LM: Sparta přímo v hlavní fázi

Sparťanky do pohárové Evropy vstoupí v prosinci

Sdílet

UEFA vydala novinky k ročníku Ligy mistryň 2020/21. Klíčovou informací je, že Sparta jde přímo do hlavní fáze soutěže, kterou hraje 32 nejlepších klubů Evropy.
Zároveň sparťanky pro první kolo soutěže figurují mezi nasazenými týmy, pokud by však z kvalifikace postoupilo skotské Glasgow, byly by první „pod čarou“ a spadly by mezi nenasazené. Od toho se pak odvíjí síla možného soupeře, který vzejde z losu.
Hrát se má v prosinci
UEFA také oznámila novou verzi „jízdního řádu“. Los kvalifikace měl být původně v tuto chvíli již za námi, na místo toho se uskuteční až 22. září. Kvalifikace proběhne v novém formátu – skupiny po čtyřech týmech nahradí dvě vyřazovací kola hraná na dva zápasy doma/venku. Celá kvalifikace se má uskutečnit v listopadu.
Po odehrání kvalifikace je 24. listopadu ve švýcarském Nyonu v plánu los hlavní soutěže. Úvodní zápasy hlavní soutěže se mají odehrát 8. nebo 9. prosince, odvety 15. nebo 16. prosince. Kromě Sparty se hlavní části zúčastní také další zástupce českého fotbalu v podobě Slavie.
Osmifinále, čtvrtfinále, semifinále a finále jsou v plánu v roce 2021. Finále pořádá švédský Göteborg.
Bude to specifické
Vzhledem k pandemii koronaviru se dalo očekávat, že tento rok bude výjimečný a jiný z hlediska organizace Ligy mistryň. Pro nás je důležité, abychom byli co nejlépe připraveni na soupeře, kterého nám přiřkne los. Hrát se bude až v prosinci, což bude určitě náročné a specifické, poněvadž ligová sezóna nám končí 14. listopadu a první zápas Ligy mistryň je v plánu 8. prosince,“ říká hlavní trenér fotbalistek Sparty Martin Masaryk.
Bude také důležité, jak na tom budeme na konci sezóny zdravotně a jakého soupeře dostaneme. Věřím však, že všichni v klubu se budeme snažit udělat maximum pro úspěch,“ řekl dále Martin Masaryk.
Seznam účastníků Ligy mistryň 2020/21
1 Lyon (FRA, obhájce trofeje)
2 Wolfsburg (GER)
3 Barcelona (ESP)
4 Paris Saint-Germain (FRA)
5 Bayern München (GER)
6 Manchester City (ENG)
7 Slavia Praha (CZE)
8 Chelsea (ENG)
9 Rosengård (SWE)
10 Fortuna Hjørring (DEN)
11 Atlético Madrid (ESP)
12 Brøndby (DEN)
13 LSK Kvinner (NOR)
14 BIIK-Kazygurt (KAZ)
15 Zürich (SUI)
16 Sparta Praha (CZE)
17 Fiorentina (ITA)
18 Ajax (NED)
19 Göteborg (SWE)
20 Juventus (ITA)
21 PSV Eindhoven (NED)
22 Servette (SUI)
Dalších deset klubů postoupí z kvalifikace.

Další novinky