Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Lukáš Štetina opouští Spartu

Stoper míří do Slovanu Liberec

Sdílet

Lukáš Štetina míří do konce sezony na hostování do Slovanu Liberec. Lukášovi se závěrem ročníku zároveň ve Spartě končí smlouva, s rudým dresem se tak téměř po pěti letech loučí. Šteto, ať se Ti v další kariéře daří!
„Pro mě je Sparta klub, který mi navždy zůstane v srdci. Budu na ni vzpomínat jen v dobrém. I když jsem to tady neměl vždy jednoduché, tak ten klub miluju. Budu se sem rád vracet jako divák.“ Na celé rozloučení se Štetou se podívejte ve videu.

Lukáš Štetina se loučí

Slovenský obránce přišel do Sparty v létě 2017 z pražské Dukly a rychle se zařadil do základní sestavy. V úvodním ročníku si připsal 22 ligových zápasů. Další 2 duely odehrál v kvalifikaci Evropské ligy a stejný počet v domácím poháru. Jednou se zapsal mezi střelce a šlo o vítěznou trefu v souboji s Baníkem Ostrava (3:2). Lukášův přínos ocenila také sparťanská kabina, která ho zvolila hráčem sezony.
1 / 10
Na úvodní sparťanský ročník už Hulk počtem zápasů nenavázal. V sezoně 2018/19 přetáhl přes hlavu sparťanský dres v sedmnácti zápasech ligových, třech pohárových a jednom duelu kvalifikace Evropské ligy. I tentokrát se střelecky prosadil proti Baníku a znovu z toho byla výhra 3:2. K tomu se trefil také proti Jablonci.
Pak přišel zvláštní ročník 2019/20, který opakovaně přerušovala pandemie covidu-19. Šteta sezonu zahájil v základní sestavě, ze které ale vypadl v polovině srpna. Lukáš ale o své místo nadále bojoval, šance přišla na konci února a Hulk se ji chopil znamenitě. Zařadil se do základní sestavy a přispěl k osmizápasové vítězné sérii. V lize týmu pomohl k posunu z deváté příčky na třetí, především se pak zasloužil také o to, že se svými spoluhráči oslavil vítězství v MOL Cupu.
Také uplynulou sezonu zahájil Šteta v základní sestavě, jenže v září 2020 přišlo nešťastné zranění z národního týmu, které ho vyřadilo až do konce ročníku. Lukáš se dal dohromady a vrátil se do týmu. V probíhajícím ročníku se do základní sestavy dostával složitě. Nastoupil do šesti ligových duelů, k tomu zapsal dva zápasy v Evropské lize a dva v MOL Cupu.
Štetina tak působení ve Spartě končí s bilancí 64 ligových zápasů, 10 duelů v MOL Cupu a 6 utkání v evropských pohárech. A zbývá dodat, že když dal gól, Sparta pokaždé vyhrála.
„Postupem těch let člověk pochopí, co Sparta znamená. Co znamená pro fanoušky, pro zaměstnance klubu i pro bývalé hráče. Člověk si tím musí projít, nabírat ty emoce, které ke Spartě patří. Nebylo to vždycky snadné, ale díky svojí povaze jsem to nikdy nevzdal a vždycky jsem se postavil na nohy.“
Šteto, děkujeme za všechno a ať se Ti v další kariéře daří!

Další novinky