Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Měli jsme málo pohybu

Milan Heča po Dynamu

Sdílet

Milan Heča inkasoval v utkání s Dynamem ze tří střel soupeře tři branky, těžko mu ale některou z nich vyčítat. Sparta trpěla chybami individualit, které České Budějovice dokonale potrestaly.

HEČA | Pořád chyby

Jak bys zhodnotil zápas?
Hodnotí se to těžko. První půlka z naší strany nebyla dobrá, málo pohybu, pomalé přihrávky. To rozhodovalo, Budějovice sice hrály jen v bloku zalezlé na své půlce, ale naším malým pohybem jsme je nedokázaly dostatečně roztrhat. Dostali jsme dva góly z našich chyb a bohužel je to to, co nás pořád sráží. Druhá půle byla lepší, hráli jsme na míči, točili jsme hru, dávali míče do vápna. A bohužel zase přijde chyba, kterou soupeř potrestá. Pak už jsme nedokázali dát rozhodující gól.
Logicky sis po třetí inkasované brance vyříkával situaci se Semihem. Jak to vidíš teď po zápase?
Už ten dlouhý balon do šestnáctky byl zbytečný, měli jsme si to rozehrát, takhle jsme to jen dali gólmanovi. To byla první chyba. Na to přijde další chyba. Byl to těžký balon, gólmani to dávají rádi, protože stoper couvá, balon se mu ztratí. Bohužel to Semih blbě trefil a soupeř to potrestal.
Jak si vysvětluješ to, jak vypadal první poločas?
Nemám pro to vysvětlení, nechápu. Říkali jsme si, že musíme od začátku makat, že musíme být rychlí, mít náběhy. To tam ale vůbec nebylo a to rozhodovalo. To, že přijdou takové další individuální chyby, to je věc druhá. Ale kdyby tam bylo víc pohybu, tak jsme mohli dát pět gólů a byl by klid.
Dalo se udělat víc z pohledu gólmana?
Měli tři střely na branku. První gól byl dobře vyřešený brejk, tam mě mrzí to, že zalezeme do brány, místo abychom obsadili volné hráče. Druhý gól tam prošel míč zdí, která se rozestoupila. No a o třetí brance už jsme mluvili. Těžko říct, musíme se na to podívat, ale obecně platí, že se vždycky dá udělat víc.

Další novinky