Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Michal Ševčík sparťanem!

Nejproduktivnější hráč ligy do 21 let v uplynulém ročníku je naší první posilou

Sdílet

Michal Ševčík přestupuje do Sparty! Nejproduktivnější hráč ligy do 21 let v uplynulém ročníku je naší první posilou před nadcházející sezonou. Na Letné podepsal víceletý kontrakt.
„Michal Ševčík je kreativní hráč, který dokáže zvolit překvapivá herní řešení i ve složitých situacích, kdy je pod tlakem soupeře. S těžkými momenty se dokáže vypořádat jak přihrávkou, tak individuální akcí,“ říká sportovní ředitel Tomáš Rosický o nové posile. „Podstatná je jeho produktivita,“ doplňuje Rosický.
Stále teprve dvacetiletý záložník v minulém ročníku patřil k nejlepším mladým hráčům v lize a zejména start měl fantastický. V prvních třech kolech sezony 2022/23 dal pokaždé gól a k tomu přidal jednu asistenci. Podzim uzavřel s bilancí 7 gólů a 5 asistencí.
V jarní fázi vstřelil Ševčík ještě dva góly a k tomu zapsal jednu nahrávku. Celkem tak první kompletní sezonu v nejvyšší soutěži uzavřel s bilancí 9 gólů a 6 asistencí. Ještě v jedné statistice pak naše nová akvizice vynikla. Za celý ročník zapsal Michal 43 přihrávek do gólové šance a v tomhle ohledu byl druhý nelepší v celé FORTUNA:LIZE. Dále pak Ševčík zaznamenal 118 přihrávek do pokutového území a v této statistice byl v nejvyšší soutěži čtvrtý.
Ševčíkovi se vydařil už ročník 2021/22, kdy byl jedním z tahounů Brna ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE při cestě za postupem. V pouhých 19 letech tehdy zaznamenal šest gólů. Debut v nejvyšší soutěži si pak připsal ještě o sezonu dříve, když v záři 2020 nastoupil proti Slovácku.
Michale, ať se Ti ve Spartě daří!

Další novinky