Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-13

Ml. žákyně vysoko porazily papírově slabší Teplice

Sparta - Teplice 17:1

Sdílet

Utkání 1. ligy mladších žákyň mezi týmy AC Sparta Praha a FK Teplice se hrálo za krásného slunečného počasí. V tomto zápase svedly favorizované hráčky Sparty zápas s jedním z celků z papírově slabších.
Začátek utkání byl oboustranně vyrovnaný a nabízel vyrovnanou hru ve středu pole. Následně však již hráčky Sparty svou aktivní hrou a vysokým napadáním přerušovaly jakoukoli rozehrávku soupeře a přecházely jak individuálně tak i kombinačně do útočných akcí, které od 5. minuty začaly také proměňovat. Důležitým prvkem ve hře sparťanek byla vysoká aktivita při napadání soupeře a odebírání míčů. Tím byly Teplice nuceny jen k nákopům, které však neznamenaly žádné nebezpečí pro bránu Sparty. Proto se i brankářka Bryscejnová aktivně zapojovala do hry, ať již nápaditou rozehrou na volné spoluhráčky, nebo střelbou, která tak v jednom případě skončila i gólem v síti soupeře. V průběhu utkání již Sparta zcela převzala kontrolu nad jeho průběhem a s chutí kombinovala a střílela další branky. Konečné skóre se zastavilo na stavu 17:1, kdy se v závěru podařilo soupeři vstřelit jeden čestný gól. Utkání tak skončilo jednoznačnou výhrou hráček Sparty.
Hodnocení trenérů Klímy & Truksy: „Proti soupeři ze spodní části tabulky dostaly příležitost hlavně hráčky mladší a vedly si velmi dobře. S výkonem jsme určitě spokojeni."
AC Sparta Praha - FC Teplice 17:1 (8:0)
Branky: Truksová  5´,  Chumanová 10´, 13´,52´, 55´,  Ondračková 12´,  Němečková Michaela 17´, 29´, 40´,, Blechová 21´,  Kožuriková  22´, 33´, 43´, Bryscejnová 33, Šedivá 39´,  Horešovská 55´, 57´
Sestava: Bryscejnová - Horešovská, Chumanová, Blechová, Březinová, Ondračková, Lagronová, Truksová, Němečková, Vokurková, Šedivá, Kožuriková

Další novinky