Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-13

Mladší žákyně druhé v republice

Ve finále sparťanky prohrály s Lokomotivou Brno

Sdílet

Mladší žákyně odehrály na domácí půdě v Satalicích finálový turnaj mladších žákyň. V turnaji na sebe narazila Sparta s Plzní a ve druhém souběžně hraném zápase se představily dívky z Brna proti Pardubickým.
V semifinálovém zápase hraném 2x 30 minut se radovaly z postupu hráčky Brna, které zvítězily 5:1 nad Pardubicemi.
V souběžně hraném zápase se domácí hráčky Sparty střetly o postup do finále s Plzní. Zápas byl od úvodu velice vyrovnaný, ale sparťanky si vytvářely více šancí. Poločas skončil zaslouženě 0:0. Děvčata se v druhém poločase zlepšila a jen ojediněle pustila plzeňské hráčky na svoji polovinu. Bohužel z několika dobrých příležitostí se jim nepodařilo vstřelit postupovou branku. Aktivní Chumanová vybojovala dokonce pokutový kop, ale ten Svobodová neproměnila. Trefila pouze tyč. Svoji chybu naštěstí vzápětí napravila a vstřelila jediný a postupový gól zápasu.
Zápas o třetí místo ovládly hráčky Plzně, které byly po celou dobu aktivnější a zaslouženě vyhrály boj o bronzové medaile. Sparťanky se ve finále střetly s hráčkami z Brna.
Do zápasu vstoupily brněnské hráčky aktivněji a domácí se spíše bránily. Sparťanky se snažily proti fyzicky vyspělejším soupeřkám hrozit z rychlých protiútoků, ale akce se jim nedařilo dotáhnout do konce. Brněnské hráčky pokračovaly v aktivní hře a díky pozdějšímu dostupování se ujaly vedení.

Do druhého poločasu sparťanky vstoupily aktivněji, ale nedařilo se jim přejít přes pozornou obranu Brna. To pokračovalo ve své hře a díky pozdnímu dostoupení obrany Sparty se podařilo střelou z dálky vstřelit druhou branku. Sparťanky více otevřely hru a vytvořily si dvě dobré brankové příležitosti, kdy nejdříve Kožuriková zahrozila z levé strany následně Truksová z pravé. Bohužel ani z jedné z akce se nepodařilo vstřelit kontaktní branku a brněnské hráčky vzápětí přidaly ještě dva góly a zaslouženě se tak mohly radovat z prvního místa. Domácí hráčky se musely spokojit s druhým místem.
Hodnocení trenérů Klímy & Truksy: „V obou zápasech jsme se trápili v zakončení. Hráčky se snažily kombinovat, ale nenašel se nikdo, kdo by chtěl zakončovat. Naštěstí se podařilo alespoň jedné šance využít a vybojovat si finále. Finále hráčky nezastihlo v nejlepší formě a proti fyzicky vyspělému soupeři to měly těžké. Bohužel i přes vytvořené šance, i když jich nebylo moc, hráčky nebyly schopné vstřelit branku. V druhém poločase přišlo mírné zlepšení z naší strany, ale opět jsme nevyužily dvou gólovek, které by nás mohly vrátit zpět do hry a tak jsme se museli spokojit s celkově druhým místem. Hráčky i přes prohru musíme pochválit zápas byl vyrovnaný, ale bohužel jsme doplatily na to, že jsme nebyly schopní dát gól.“
AC Sparta Praha – Viktoria Plzeň 1:0 (0:0) Svobodová
AC Sparta Praha – Lokomotiva Brno Horní Heršpice 0:4 (0:1)
Sestava: Kožuriková, Bryscejnová, Jakubů, Kloudová, Marinská, Machotová, Šermauerová, Šmídová, Vokurková, Truksová, Chumanová, Nováková, Masaříková, Svobodová, Šedivá

Další novinky