Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Musíme makat, nic jiného nepomůže

Michal Sáček po Olomouci

Sdílet

Michal Sáček se vrátil do základní sestavy Sparty, ani jeho výkon ale nevedl k zisku bodů. Sparta prohrála i druhý jarní zápas, když z Olomouce jedem s porážkou 0:1.

SÁČEK | Gól beru na sebe

Jak hodnotíš zápas?
Myslím si, že jsme nezačali špatně, měli jsme šance ze stran. Všechno jsme ale špatně vyřešili a pak jsme sami dostali gól ze standardky. Ten beru na sebe, odskočil mi hráč, hlavičkoval a doklepli to tam. Ale pořád bylo dost času zareagovat, přišly i šance, jenže jsme je neproměnili.
Jaký byl před zápasem plán, na čem jste chtěli zapracovat?
Hlavně na defenzivě. Věděli jsme, že jsme dostali strašně moc gólů, na tom jsme pracovali. Myslím, že defenziva byla lepší, ale zase jsme dostali víc gólů, než jsme dali, takže to pozitivně hodnotit nemůžu.
Příliš nefungovalo bránění standardek. Čím to?
Sám nevím, během pěti minut tam byly tři rohy, kdy hlavičkovali úplně sami. Dělali si bloky, dělali to dobře, ale to nic nemění na tom, že jsme to nebránili správně.
Byla ve druhém poločase dostatečná aktivita?
Zatlačili jsme je, asi to vypadalo, že máme převahu. Ale šancí nebylo tolik, kolik bychom potřebovali. A když už přišly, neproměnili jsme je.
Jaro začalo dvěma porážkami. Dovedeš si představit horší start?
Určitě nedovedu, teď si to musíme vyhodnotit, vyžrat si to se vším všudy, zamyslet se nad sebou a makat. Nic jiného nepomůže.

Další novinky