Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Na závěr podzimu remíza

Z Ostravy bod za remízu 0:0

Sdílet

V posledním zápase podzimní části sezony Sparta remizovala na hřišti Baníku Ostrava 0:0. Znamená to, že v tabulce přezimujeme na čtvrtém místě.
Trenér Václav Jílek nemohl vsadit na karetně potrestaného Krejčího ani na nemocného Haška. Do středu hřiště tak přesunul Frýdka, na levém beku se představil Hanousek. Zápas zahájila minuta ticha za zemřelé při úterní tragické události v ostravské nemocnici, hráči nastoupili s černými páskami na rukou.
První šanci viděli fanoušci ve třetí minutě. Frýdek vybojoval míč, jeho střela neprošla, ale k míči se pak dostal Kanga a zpoza vápna vypálil. Laštůvka byl rychle na zemi a jeho pokus vykryl.
Dvě minuty na to přišla další šance. Po centru zprava se do zakončení cpal Tetteh a Plavšić, míč se před Laštůvkou ošidně odrážel, ostravský brankář ale nakonec celou situaci vyřešil.
První vyložená šance přišla ve 21. minutě. Plavšić doběhl dlouhý míč na křídle a po zemi přihrál Tettehovi ve vápně. Ten ještě přistrčil lépe postavenému Frýdkovi, který z první vypálil těsně nad břevno.
Ani ne za půl minuty Kanga přistrčil míč znovu Frýdkovi, který vypálil tentokrát z běhu. Laštůvka vyrazil. Domácí se dostali do velké příležitosti ve 39. minutě po rohu. Hlavičkoval Diop a tečovaný míč by asi zamířil do branky, mimo ho ale vyrazil pohotový Tetteh.
Chvíli před pauzou přišla obrovská šance Hložka po Trávníkově přihrávce. Sparta šla po domácí ztrátě do rychlého brejku, Trávník dal míč Hložkovi, který ze strany postupoval na branku. Dobře si ještě zasekl před jedním z obránců a vypálil, Laštůvka byl ale na místě a jeho pokus vykryl.
Hned na startu druhého poločasu kopal Kuzmanović po faulu na Diopa přímý kop přesně z hranice vápna. Možná byl až příliš blízko brance a místo nebezpečného zakončení trefil jen zeď.
Další zajímavá situace přišla až v 74. minutě. Frýdek po přihrávce Hanouska pronikl zleva do vápna, zpětnou přihrávkou našel Hložka a ten vypálil. Ztečovaný míč těsně přelétl branku.
1 / 50
FC Baník Ostrava - AC Sparta Praha 0:0 (0:0)
Branky: . ŽK: Jirásek, Fleišman, Stronati – Frýdek, Sáček, Kanga. Rozhodčí: Zelinka – Paták, Hájek.  Diváci: 13 535.
Baník: Laštůvka – Fillo, Pokorný, Procházka, Stronati, Fleišman – Reiter (79. Baroš), Hrubý, Jirásek, Kuzmanović (75. De Azevedo) – Diop.
Sparta: Heča – Sáček, Mandjeck, Lichka, Hanousek – Hložek, Krejčí, Frýdek, Kanga (90. Juliš), Plavšić (61. Vindheim) – Tetteh (72. Kozák).

Další novinky