Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Nad Boleslaví vítězství 4:1

Trefili se Pulkrab, Kanga a dvakrát Tetteh

Sdílet

Sparta zvládla další domácí zápas a suverénně si poradila s Mladou Boleslaví. Hlavně díky povedenému a produktivnímu prvnímu poločasu jsme zvítězili 4:1!
Zdeněk Ščasný udělal v základní sestavě několik změn. Na hřiště nastoupili Vatajelu, Ćivić, Pulkrab a po karetním trestu se vrátil Nico Stanciu.
První velkou šanci měla Sparta v desáté minutě, kdy chyboval Chaluš. Nico Stanciu šel po jeho zaváhání středem hřiště sám na branku, Šeda ho ale skvěle vychoval.
Chvíli na to Kanga svým dlouhým centrem našel Chipcia, který ale z malého vápna minul branku.
Osmnáctá minuta znamenala další šanci pro domácí. Tentokrát se v dobré příležitosti objevil Tetteh, jeho ztečovaný pokus skončil jen rohem pro Spartu.
Po něm už jsme se ale mohli radovat. Frýdek ani Tetteh ze závaru ve vápně skórovat nedokázali, Pulkrab už pak ale zblízka narval míč do sítě a vedli jsme jedna nula.
Hned minutu na to už to bylo o dvě branky. Stanciu prostrčil míč na úplně volného Tetteha, který zblízka prostřelil zcela bezmocného Šedu.
Zápas se pak mohl zkomplikovat poté, co sudí Orel nařídil penaltu po zákroku Radakoviće na Komličenka. Jenže pak se rozhodčí podíval na video a penaltu, stejně jako žlutou kartu pro našeho stopera, odvolal.
Osm minut před pauzou poslal Chipciu zprava do pokutového území přízemní přihrávku přesně na nohu Tettehovi, který ji z první uklidil k tyči. 3:0 v poločase!
Na startu druhého poločasu měli první šanci hosté. Ti si udělali prostor ve vápně, Komličenko sklepl míč Přikrylovi a ten vystřelil do spojnice tyče s břevnem.
Další klíčový moment zápasu přišel v 64. minutě, kdy do vápna pronikal Stanciu a byl zezadu faulovaný. Sudí Orel penaltu nařídil až po konzultaci s videem a suverénně ji pak proměnil Kanga.
Deset minut před koncem měl velkou šanci Stanciu. Lobem ho na zadní tyči našel Kanga, kapitán Sparty ale branku těsně netrefil.
Místo další sparťanské trefy přišel gól na druhé straně. Po centru Přikryla z přímého kopu míč hlavou lízl hostující kapitán Hůlka a dal skóre defitivní podobu.
Sparta porazila Mladou Boleslav 4:1.
1 / 89
AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav  4:0  (3:0)
Góly: 19. Pulkrab, 20. Tetteh, 37. Tetteh, 64. Kanga (p.) - 85. Hůlka ŽK: Ćivić, Kanga - Komličenko Rozhodčí: Orel – Blažej, Vlček  Diváci: 9 147
Sparta: Nita – Chipciu (86. Wiesner), Radaković, Costa, Ćivić – Stanciu, Kanga, Frýdek, Vatajelu (65. Vukadinović) – Pulkrab, Tetteh (69. Golgol).
Boleslav: Šeda – Pauschek, Takács, Chaluš, Keresteš (46. Kateřiňák) – Přikryl, Hůlka, Mareš, Konaté (46. Hubínek) – Ladra, Komličenko (71. Novák).

Další novinky