Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Novinky

Nekončíme!

Sparta šokovala Řím, porazila Lazio 3:0 a postoupila do čtvrtfinále Evropské ligy!

Sdílet

Sparťané dokázali nemožné! V Římě předvedli neuvěřitelný první poločas, v němž si vytvořili třígólový náskok, který udrželi až do samého závěru. Po výhře 3:0 postupují do čtvrtfinále Evropské ligy!
Obě mužstva oproti prvnímu duelu provedla změnu v útoku, když Juliš nahradil Lafatu a Klose Matriho.
Lazio zahrozilo jako první hned v úvodní minutě, když Costa svým odkopem trefil Candrevu a ten zblízka napálil míč jen do Bičíka.
Pak ale sparťané z poloviny zaplnění římský stadion umlčeli. Nejprve Bořek Dočkal levačkou otevřel skóre a o dvě minuty později Krejčí po rychlém protiútoku zvýšil na rozdíl dvou branek.
Laziu nezbývalo než útočit, Spartu ale při střelách Mauriho a Candrevy podržel výtečný Bičík. Navíc, když se první poločas schyloval ke konci, zvýšil pohotový Juliš už na 3:0!
Ve druhém poločase vrhlo Lazio pochopitelně všechny síly do útoku. Mauriho ale zblízka vychytal Bičík a další střela z dálky, tečovaná Klosem, skončila těsně vedle sparťanské branky.
Větší příležitosti už ale nepřišly, centry létající do vápna si pokryl Bičík a Sparta dovedla zápas do vítězného a postupového konce!
SS Lazio - AC Sparta Praha 0:3 (0:3)
Branky: 9. Dočkal, 11. Krejčí, 43. Juliš.
ŽK: Lulić - Frýdek
Lazio: Marchetti - Konko (67. Maurício), Biševac, Hoedt, Lulić - Biglia, Parolo - Candreva, Mauri (57. Anderson), Keita - Klose (57. Matri).
Sparta: Bičík - Zahustel, Brabec, Holek, Costa - Dočkal, Mareček, Vácha (69. Matějovský), Frýdek, Krejčí (82. Fatai) - Juliš (57. Konaté).
Rozhodčí: Buquet - Gringore, Debart - Chapron, Rainville.

Sdílet

    Další novinky