Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Novým koučem Sparty se stává Václav Jílek

Na Letnou se vrací bývalý sparťanský asistent z let 2011–2015

Sdílet

Novým hlavním trenérem AC Sparta Praha byl jmenován Václav Jílek. Dosavadní kouč Sigmy Olomouc podepsal na Letné smlouvu na tři roky. Jílek, který na sparťanské střídačce působil jako asistent v letech 2011–2015, zahájí s týmem přípravu na novou sezonu v pondělí 17. června.
Čtyři dny po konci uplynulé sezony, 18 dní před zahájením přípravy a zhruba 45 dní do prvního ligového zápasu v ročníku 2019/2020 představil sportovní ředitel AC Sparta Praha Tomáš Rosický na tiskové konferenci na Letné jméno nového trenéra. Do pozice hlavního kouče ACS přichází Václav Jílek, který byl jako asistent Vítězslava Lavičky v sezoně 2013/2014 u zisku double.
„Měl jsem jasná kritéria, trenéra jsem vybral podle jeho dosavadní práce, podle stylu, který je schopný vtisknout svému týmu. Šlo mi o to, aby souzněl s tím, jak bychom se jako Sparta chtěli prezentovat. Dal jsem si záležet na jeho výběru a jsem přesvědčený, že Václav Jílek je správnou volbou, že tady dlouho vydrží. Věřím, že to bude trenér, se kterým budeme úspěšní a který nás potáhne dopředu,“ vysvětluje svoji volbu sportovní ředitel ACS Tomáš Rosický.
„Příchod do Sparty vnímám jako velkou příležitost a velkou výzvu. Nejen pro mě, ale i pro celý realizační tým, který vytvoříme, a v neposlední řadě i pro hráče. Věřím, že budeme úspěšní,“ říká Václav Jílek.
Třiačtyřicetiletý trenér se poprvé s týmem setká v pondělí 17. června při zahájení přípravy, o týden později mužstvo vyrazí na herní kemp do Rakouska, kde odehraje i generálku na novou sezonu.
Václav Jílek krátce po nástupu do funkce zahájil skládání týmu spolupracovníků. Jedním z asistentů nového trenéra bude Jiří Saňák, kompletní složení realizačního týmu, v němž dojde ke změnám, bude Sparta společně s novým trenérem komunikovat se zahájením přípravy.
1 / 30

Další novinky