Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

O poločase nás trenéři hodně namotivovali

Costa po zápase v Českých Budějovicích

Sdílet

Costa nastoupil v Českých Budějovicích po delší pauze vynucené zraněním. Rovnou měl také na ruce kapitánskou pásku. V úvodu se nevyvaroval několika nepřesností, následně ale šel jeho výkon nahoru a i on pomohl ve druhém poločase k vyrovnání na konečných 2:2.

COSTA | V poločase byla velká motivace

Jak hodnotíš zápas?
2:2 je pro nás samozřejmě ztráta, chceme vždycky tři body. Na druhou stranu jsme ve druhém poločase ukázali zlepšený výkon a díky němu máme na co navazovat. Takhle musíme hrát i dál.
Jak moc velkým šokem byl rychlý inkasovaný gól?
To byla naše velká chyba. Samozřejmě se ve fotbale mže stát, že se dostaneš pod tlak, to je normální. Ale nemusíme z toho hned inkasovat, to je chyba. Pak jsme měli šance, ale branku jsme nedali. To je další chyba, když máš šance, je potřeba skórovat a změnit průběh zápasu.
Jak jsi prožíval závěr poločasu, nejdřív neuznaný gól a pak inkasovaný gól?
To byl důležitý moment. Rozhodčí tam viděl faul na brankáře, já ho neviděl, myslel jsem si, že to byl gól. Ale sudí mi řekl, že faul, tak asi ano. Rozhodčí je šéf, to se nedá nic dělat.
Jaká byla o poločase atmosféra v kabině?
Tam to bylo hodně o motivaci od trenérů. Řekli nám, ať ukážeme charakter, ať tam necháme všechny naše síly. A myslím, že ve druhé půli to bylo hodně vidět. Byl to velký boj, ale dokázali jsme dát dva góly. To je pro nás pozitivní, že jsme vyrovnali zápas ze stavu 0:2.
Jak ses osobně cítil na hřišti po zranění?
Když dlouho nehraješ, tak se v prvních minutách cítíš na hřišti trochu jinak než obvykle. Ale věděl jsem, že nastoupím, mohl jsem se na to připravit. Nebyl to pro mě velký problém, v průběhu zápasu jsem cítil, že se zlepšuji. Cítil jsem se lépe a lépe.
1 / 56

Další novinky