Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-8

Obrovský úspěch kategorie U8

Pitchoun’s Cup Marseille

Sdílet

Obrovský úspěch našich borců kategorie U8. Na turnaji Pitchoun's cup international tournament luynessports ve francouzkém Marseille došli až do finále, kde nestačili na Juventus Turín! Cestou do finále ale postupně vyřadili domáci Marseille, Manchester City, Sporting Lisabon a další.
Základní skupina
Nezačali jsme dobře. Faktorů bylo více. Neproměňování šancí, nedostatek přímočarosti, špatné bránění, zvykání si na přísný metr sudího, co se týče osobních soubojů. Mezník byl ale již v utkání s Monakem, které jsme zkorigovali z 1:4 na 3:4. V pauze jsme si prožili dno, smutek, rozčarování. Řekli jsme si, že teď musíme vyhrát úplně všechna utkání, pokud tady chceme uspět a k tomu musíme úplně změnit přístup k bránění. Poté už se kluci rozjeli a dokázali jsme to!
ACS – Istres 1:1
ACS – Monaco 3:4
ACS – FC Champigny 1:0
ACS – USPEG Marseille 4:1
ACS – Saint Brice 6:0
ACS – Kortrijk 3:0
ACS – Stoile Frejus 3:1
Naši kluci si v posledních utkáních vybojovali postup do osmifinále ze druhého místa. Z osmičlenné skupiny dále do vyřazovacích soubojů postupovaly pouze dva týmy.  
Osmifinále
ACS – Malpasse 3:2, velmi těžké utkání s týmem, který ve své skupině porazil například Sevillu a FC Porto.
Čtvrtfinále
ACS – Manchester City 2:1 pen.
Semifinále
ACS – Sporting Lisabon 2:1
Finále
ACS – Juventus Turín 1:2
1 / 41
Hodnocení hlavního trenéra Daniela Byrtuse: „Nezakrývali jsme, že našim cílem byl na turnaji zisk jakékoli medaile. Po prvních dvou utkáních, které nám z různých důvodů nevyšly, jsme zažívali smutek a rozčarování. Řekli jsme si, co zlepšit a pokud chceme na turnaji uspět, musíme již vyhrát všechna utkání. Herní převahu jsme postupně začali zúročovat do povedených výsledků a sebevědomí nám neustále narůstalo. Do finále jsme ve vyřazovací části herně přehráli jak Malpasse, Manchester City, tak Sporting Lisabon. Bohužel ve finále se především u našich klíčových hráčů nastřádala únava z předešlých 8 utkání, ve kterých jsme bezpodmínečně museli zvítězit. Juventus měl tudíž ve druhé polovině finále lepší pohyb, s čímž souvisel i lepší první dotek a ovládání míče a zaslouženě v turnaji zvítězil.“
AC Sparta Praha: Kasl, Procházka – Babiar, Dyckova, Hašler, Ježek, Macháček, Matějka, Skuhravý, Štěpnička
Děkujeme všem rodičům za úžasnou podporu na turnaji a maskotovi, který neúnavně vytvářel parádní atmosféru.

Další novinky