Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Obrovský zkrat

Matěj Pulkrab po prohře na Slovácku

Sdílet

Matěj Pulkrab na hřišti Slovácka vstřelil branku, která dlouho vypadala jako vítězná. Jenže v posledních pěti minutách Sparta inkasovala dva góly a prohrála na hřišti Slovácka 1:2.

PULKRAB | Neskutečný zkrat

Jak velká chyba je, že jsme tenhle zápas nezvládli?
Obrovská. Deset minut před koncem takhle těžkého utkání vedeme 1:0 a je neuvěřitelný, že si necháme dát dvě červené karty a dva takové góly. Výhra venku by nám strašně pomohla, je to pro mě nepochopitelný. Je to naprostý zkrat.
Bylo to na hřišti hodně vyhrocené? Nebo čím si vysvětluješ dvě červené karty?
Já jsem to vyhroceně necítil. Bylo to bojovné utkání, ale nic extra výjimečného. Je zarážející, že se nám tohle stane, když můžeme zápas v klidu dohrát. Necháme si dát dvě červené karty, navíc jednu ve vápně.
Dalším zkratem jsou dvě neproměněné penalty. Zažil jsi to někdy?
To jsem nezažil. Všechen respekt k Ristimu, že přesto, že neodehrál skoro žádný zápas, přišel na hřiště a vzal si míč na penaltu, že na to měl koule, když si nikdo jiný netroufl. Ale neproměnil. Tenhle zápas jsme prostě měli jednoznačně zvládnout, remíza už by pro mě byla stejná jako prohra.
Říkal jsi, že výhra by byla psychická vzpruha. Co naopak znamená prohra?
Potřebovali jsme vyhrát, i když se nám herně nedařilo, byla by to výhra venku. Je to zarážející, že si to takhle pokazíme. Pořád dokola si říkáme, že tohle se nemůžeme stávat, jenže pokaždé se to znova stane. Jednou něco, podruhé něco jiného. Nikdy to není tak, jak by mělo. Je to hrozný a už nevím, co k tomu říct. Pořád to nějak komentujeme, ale nic se neděje. Nebo děje, ale jednou, pak zase nic. Nic pořádného se neděje.
1 / 74

Další novinky