Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeŽeny A

Osmý zápas, osmá výhra

Sparta souseda v tabulce do ničeho nepustila

Sdílet

Deváté kolo 1. ligy žen proti sobě svedlo dva sousedy v tabulce - druhou Spartu a třetí Liberec. Zápas do Frýdlantu v Čechách, kde má Liberec své domácí hřiště, přilákal 67 diváků, kteří viděli výhru úřadujících mistryň 3:0. Sparťanky tak mají po osmi odehraných zápasech osm výher.
Úvodní branku obstarala v 8. minutě ranou zpoza vápna přesně pod břevno Američanka Burkenroad - 0:1. Vedení zvýšila v 15. minutě tradičně velmi gólová Stašková, která přehodila libereckou brankářku Horáčkovou - 0:2. I v další velké šanci byla Stašková, Horáčková ale tentokrát její volej dokázala vyrazit.
Ač šlo o duel druhého a třetího týmu tabulky, hrálo se pouze na jednu bránu - a to tu libereckou. Slovan se však urputně bránil a jeho obranný val se těžko překonával. Povedlo se až v 55. minutě opět Staškové - 0:3. V závěru ještě mohla hlavičkou navýšit skóre střídající Křivská, její hlavička ale nebyla přesná a tak utkání skončilo vítězstvím Pražanek 3:0.
V dalším kole se sparťanky představí 3.11. od 10:30 na hřišti Viktorie Plzeň, půjde o třetí venkovní utkání svěřenkyň trenéra Bartalského v řadě.
1. liga žen, 9. kolo
FC Slovan Liberec - AC Sparta Praha 0:3 (0:2)

Branky: 15., 55. Stašková, 8. Burkenroad
Liberec: Horáčková - Tůmová, Bohatová (90. Novotná), Němečková, Necidová - Lacková (64. Folprechtová), Kovaľová (46. Černá), Hrtánková, Chapska (84. Lišková), Dlouhá - Komárková (76. Kopčová)
Sparta: Vaníčková - Moťovská, Odehnalová, Vyštejnová - DeBree, I. Martínková (62. Miller), Bužková (62. Mikolajová), Bertholdová (62. Sonntagová), Dlasková (46. Nepokojová) - Stašková, Burkenroad (74. Křivská)

Další novinky