Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Otočka se Slováckem

Sparťanky důležitý zápas zvládly

Sdílet

Ve šlágru kola mezi druhou Spartou a třetím Slováckem na Strahově uspěly domácí fotbalistky. Hosté z Moravy sice vedli zásluhou Michaely Dubcové, sparťanky však po gólech Lucie Martínkové z penalty a Anety Pochmanové skóre zápasu otočily.
V prvním poločase měly sparťanky více šancí, v 15. minutě trefila Kateřina Bužková tyčku. Ve 24. minutě zakončení Kláry Cvrčkové z levé strany na zadní tyč jen těsně neskončilo v bráně. A ve 42. minutě další slibnou šanci Cvrčkové vychytala brankářka Barbora Růžičková. 
Slovácko se dostalo do vedení v 59. minutě, kdy Michaela Dubcová proměnila penaltu po faulu Lucie Martínkové na Lucii Jelínkovou - 0:1. Vyrovnání přišlo také z pokutového kopu, tentokrát byl jako penaltový vyhodnocen souboj Kristýny Janků s Petrou Bertholdovou. Úspěšnou exekutorkou byla Lucie Martínková - 1:1. 
Sparta samozřejmě nechtěla v boji o titul ztratit body a hnala se za otočením zápasu. Karolína Křivská vybojovala roh, ten zahrála Aneta Dědinová, na zadní tyči míč vrátila před bránu Petra Bertholdová, kde se zblízka prosadila Aneta Pochmanová - 2:1! Toto skóre již vydrželo až do závěrečného hvizdu.  
1 / 46
Hodnocení trenéra Martina Masaryka: “Jsem opravdu šťastný, že hráčky ukázaly charakter a bojovnost. A navzdory inkasovanému gólu jsme dokázali zápas zvrátit a vyhrát. Jsou to pro nás velmi důležité tři body. Děvčata zapla na vyšší obrátky. Mrzí mě, že jsme v prvním poločase nevyužili šance, které jsme si vypracovali, zbytečně jsme si tím sami komplikovali zápas. Do dalších bojů musíme zkvalitnit naši finální fázi a zapracovat na proměňování šancí. Je tu prostor na zlepšení v ofenzivě, zápas můžeme brát jako takový varovný signál. Důležité však je, že jsme i takový zápas, ač nebyl pěkný na pohled, zvládli. Pomůže nám to do dalšího průběhu sezony." 
1. liga žen
AC Sparta Praha – 1. FC Slovácko 2:1 (0:0) 
Branky:
73. L. Martínková, 83. Pochmanová - 59. M. Dubcová 
Sparta: Vaníčková - Chlastáková, Bertholdová, Dědinová, Dlasková - Pochmanová, Kotrčová, Bužková (75. Křivská) - Ringelová (46. Šubrtová), L. Martínková, Cvrčková (88. Ondrušová) 
V další kole hraje Sparta v sobotu 6. listopadu v Chrastavě se Slovanem Liberec. 

Další novinky